ZLATNA PLAKETA OPŠTINI STARI GRAD

Na svečanosti povodom 84. rođendana Vazduhoplovne akademije, koja je u ponedeljak uveče održana u Aeroklubu, predsednici opštine Stari grad Mirjani Božidarević uručena je zlatna plaketa za značajan doprinos u ostvarivanju ciljeva ove škole i podizanju njenog ugleda. Opština Stari grad je u proteklih sedam godina uložila više od 30 miliona dinara za sređivanje Vazduhoplovne akademije. Radovi su izvedeni na rekonstrukciji krova, uređenju fiskulturne sale, sanaciji temelja i sanitarnih čvorova. Uz pomoć opštine u školi su urađeni i građevinsko-zanatski radovi, sređena je fasada, a učionice, kabineti i hodnici su okrečeni.

Direktor Vazduhoplovne akademije mr Goran Cvijović naglasio je da je škola u svojoj istoriji imala uspone i padove, ali da se nada da ćemo biti svedoci ostvarenja ciljeva koji će je uvrstiti u rang svetski uglednih vazduhoplovnih akademija. Prisutnima, među kojima su bili i predstavnici Beogradskog univerziteta i diplomatskog kora, prikazan je istorijat akademije, koja se od 2005. godine do osnivanja Vazduhoplovne akademije dve godine kasnije zvala „Vazduhoplovno-tehnička škola“, a do tada je bila poznata pod nazivom Tehnička škola „Petar Drapšin“.

Zlatna plaketa za doprinos u radu škole uručena je i Bogoljubu Lazareviću, pomoćniku ministra prosvete za srednje obrazovanje, kao i predstavnicima kompanija „Jat ervejz“ i „Jat tehnika“. Zlatne značke dobili su Milan Majstorović, član Opštinskog veća Starog grada, potpukovnik Zoran Starčević, načelnik Muzeja jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, Bojan Ristić, šef odseka za srednje obrazovanje Ministarstva prosvete i Radovan Živković, savetnik u tom ministarstvu.