POSETA GRADSKOM ZAVODU ZA PLUĆNE BOLESTI I DEČJOJ KLINICI U TIRŠOVOJ

Opština Stari grad zahvaljujući opredeljenju opštinskog rukovodstva ali i svojim sredstvima je u proteklih osam godina uložila mnogo novca ne samo na zdravstvene ustanove koje se nalaze na njenoj teritoriji već i one širom Beograda.

Jedna od njih je i Gradski zavod za plućne bolesti i tuberkulozu. Ovom Zavodu koji jedini pokriva Beograd kada su u pitanju analize tuberkuloze, opština je uputila donaciju i iznosu od 1.200.000 dinara za realizaciju računarske mreže. Kupovinu. „Svojim sredstava kupili smo 50 kompjutera a zahvaljujući vašoj pomoći povezali smo ih u mrežu što nam mnogo znači“ reka je direktorka Zavoda dr Dragana Mandić prilikom posete predsednice opštine gospođe Mirjane Božidarević i zamenice dr Ane Danilović i uručila im zahvalnicu na dosadašnjoj pomoći.

„Za prvi dolazak u naš Zavod pacijentima nije potreban uput a osim standardnih usluga , građani mogu posetiti savetovalište za astmu, za hronični bronhitis i savetovalište za roditelje dece bolele od astme i hroničnog bronhitisa“, istakla je direktorka Mandić.

Nakon obilaska Zavoda za plućne bolesti i tuberkulozu, predsednica Mirjana Božidarević i dr Ana Danilović, zamenica predsednice posetile su Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj kojoj je opština pomogla pri nabaci tri monitora za praćenje vitalnih funkcija. Monitori se nalaze na kardiološkom odeljenju na kome je inače i najveći mortalitet. „ Nažalost deca su nam mnogo bolesna“ rekla je prilikom posete Ida Jovanović, načelnik Kardiološkog odeljenja i zahvalila se opštini na pomoći jer ovo nije prvi put da Stari grad pomaže ovu ustanovu.

U znak zahvalnosti, predsednici Mirjani Božidarević je v.d. direktora Klinike doc. dr Milan Đukić osim zahvalnice uručio i sliku koju su deca sama nacrtala.