POMOĆ KULTURI

Opština Stari grad sa 60.000 dinara pomogla je da Prvo beogradsko pevačko društvo otputuje na manifestaciju „Mokranjčevi dani u Negotinu.

Hor Prvog beogradskog pevačkog društva je, jubilarnoj 155. godini svoga postojanja i rada, nedavno održao turneju po Rusiji. Povod gostovanja bilo je učešće na prestižnom Pashalnom festivalu. Hor iz Srbije je nastupio kao jedini amaterski hor.Podsećamo da je opština Stari grad pomogla putovanje ovog uglednog hora u Moskvu.

Savez dramskih umetnika Srbije dobio je od opštine Stari grad 150.000 dinara za pokriće dela troškova puta u Sjedinjene Američke Države, gde je u saradnji sa Kongresom srpskog ujedinjenja planirano izvođenje pozorišnih predstava „Jazavac pred sudom“ „Živeo život Tola Manojlović i „Mostovi – Na Drini Ćuprija“, u kojoj učestvuju naši eminentni glumci.

Udruženje građana „Natan“ dobio je na poslednjoj sednici Opštinskog veća, 104.000 dinara za pokriće troškova održavanja koncerta orkestra i orgulja u crkvi Sv. Petra u okviru projekta „Muzika u Starom gradu“

Za izložbu „Nove tendencije u primenjenoj umetnosti“, opština Stari grad je dodelila 40.000 dinara Udruženju likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera.