ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОПШТИНИ СТАРИ ГРАД

На свечаности поводом 84. рођендана Ваздухопловне академије, која је у понедељак увече одржана у Аероклубу, председници општине Стари град Мирјани Божидаревић уручена је златна плакета за значајан допринос у остваривању циљева ове школе и подизању њеног угледа. Општина Стари град је у протеклих седам година уложила више од 30 милиона динара за сређивање Ваздухопловне академије. Радови су изведени на реконструкцији крова, уређењу фискултурне сале, санацији темеља и санитарних чворова. Уз помоћ општине у школи су урађени и грађевинско-занатски радови, сређена је фасада, а учионице, кабинети и ходници су окречени.

Директор Ваздухопловне академије мр Горан Цвијовић нагласио је да је школа у својој историји имала успоне и падове, али да се нада да ћемо бити сведоци остварења циљева који ће је уврстити у ранг светски угледних ваздухопловних академија. Присутнима, међу којима су били и представници Београдског универзитета и дипломатског кора, приказан је историјат академије, која се од 2005. године до оснивања Ваздухопловне академије две године касније звала „Ваздухопловно-техничка школа“, а до тада је била позната под називом Техничка школа „Петар Драпшин“.

Златна плакета за допринос у раду школе уручена је и Богољубу Лазаревићу, помоћнику министра просвете за средње образовање, као и представницима компанија „Јат ервејз“ и „Јат техника“. Златне значке добили су Милан Мајсторовић, члан Општинског већа Старог града, потпуковник Зоран Старчевић, начелник Музеја југословенског ратног ваздухопловства, Бојан Ристић, шеф одсека за средње образовање Министарства просвете и Радован Живковић, саветник у том министарству.