STARI GRAD MISLI NA RECIKLAŽU: BESPLATNAN PAKET EKO-KESA ZA PRAVILNO ODLAGANJE OTPADA

Gradska opština Stari grad u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“ sprovodi akciju pod nazivom „Stari grad misli na reciklažu“, čiji je cilj da kroz pravilno odlaganja otpada doprinosimo očuvanju životne sredine.

Domaćinstva koja se priključe ovoj akciji dobijaju besplatan paket eko-kesa zapremine 120 litara za period od 6 meseci, u koje će odlagati samo recikliran otpad i to PET, MET, TETRA PAK i papirni otpad. Pored paketa eko-kesa, svaki učesnik akcije dobija komplet jedinstvenih bar kodova koje je potrebno zalepiti na kese pre iznošenja. Kese popunjene mešovitim reciklabilnim otpadom korisnici su dužni da iznesu svake subote do 22.00 časa, pored najbližeg kontejnera. Skeniranjem bar kodova potvrđuje se učešće domaćinstva u akciji.

Sva domaćinstva učešćem u akciji mogu ostvariti popust od 20% na stavku iznošenja otpada na računu Infostana.

Starograđani koji žele da se priključe akciji to mogu učiniti slanjem sledećeg formulara (link za preuzimanje) na mejl adresu: usluznicentar@starigrad.org.rs, sa naslovom STARI GRAD MISLI NA RECIKLAŽU. Prilikom preuzimanja, učesnici će dobiti sva potrebna uputstva kako bi akcija bila sprovedena na najbolji mogući način. Nakon 6 meseci, svi učesnici stiču pravo da preuzmu novi paket eko-kesa i bar kodova.

Za sve dodatne infomracije o akciji, građani se mogu obratiti u USLUŽNOM CENTRU GRADSKE OPŠTINE STARI GRAD (ulaz iz Nušićeve ulice), putem mejl adrese: usluznicentar@starigrad.org.rs ili pozivom Uslužnog centra putem broja telefona 0800 077775.