“ULAŽEMO U BUDUĆNOST” – BESPLATNE PRIPREME ZA UPIS U SREDNJE ŠKOLE I FAKULTETE

Kancelarija za mlade Gradske opštine Stari grad i udruženje “Krug Dvojke” ovog proleća za mlade sa prebivalištem na teritoriji opštine Stari grad organizuju treću godinu za redom besplatnu pripremnu nastavu za polaganje prijemnih ispita za upis na fakultete i u srednje škole.

Predmeti koji obuhvataju pripremnu nastavu za upis na fakultete su:

– Matematika
– Srpski jezik
– Engleski jezik
– Opšta kultura
– Biologija
– Crtanje i slikanje

Predmeti koji obuhvataju pripremnu nastavu za upis u srednje škole su:

– Matematika
– Srpski jezik

Časovi su namenjeni svim zainteresovanim maturantima beogradskih osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Stari grad, a održavaće se vikendima, u periodu od 12. aprila do 14. jula (odnosno početka juna, za učenike osnovnih škola) 2014. godine, na više lokacija na Starom gradu, a u najvećoj meri će se održavati u Maloj sali Gradske opštine Stari grad (Makedonska 42).

Nastava sadrži 22, odnosno 18 časova pripremne nastave, a obuhvata najčešće oblasti koje se traže na prijemnim ispitima: MATEMATIKA (za sve tehničke škole : Prirodno matematički fakultet, Mašinski fakultet, Arhitektura, Elektrotehnički fakultet, Građevinski fakultet i dr.),CRTANJE I SLIKANJE (Akademija primenjenih umetnosti, Akademija likovnih umetnosti, fakulteti za dizajn i dr.), BIOLOGIJA (Biološki fakultet, Medicinski fakultet, Stomatološki fakultet i dr.), OPŠTA KULTURA (Pravni fakultet, Fakultet za bezbednost, Filozofski fakultet, Ekonomski fakultet i dr.), SRPSKI (fakultet za srpski jezik i književnost, Pravni fakultet, Filološki fakultet, Filozofski fakultet i dr.) i ENGLESKI (Filološki fakultet, Filozofski fakultet, informatički fakulteti i dr.). Za upise osnovaca u srednje škole pripremna nastava obuhvata MATEMATIKU i SRPSKI JEZIK.

Projekat je usmeren na unapređivanje sistema priprema djaka za upis na fakultete kao i odnosu sa istim. Edukovanje učenika na željenim oblastima za upis na fakultete vrše angažovani predavači priznati u svojoj struci koji poseduju dugogodišnje iskustvo sa pripremnom materijom na prijemnim ispitima. Ovo je treća godina održavanja projekta. Prethodne dve godine 95% učesnika priprema upisalo je željene fakultete i zato smo rešili da projekat ponovimo, i time stvorimo održiv sistem koji bi rešio problematiku priprema za prijemne ispite, naročito za one učenike koji nisu u poziciji da sami plate pripremne časove.

Ko može da se prijavi i kako?

Svi zainteresovani osnovci i srednjoškolci koji imaju prebivalište na teritoriji opštine Stari grad mogu da se prijave putem online formulara koji se nalazi na www.kzmstarigrad.org.rs, ili telefonskim pozivom na broj 011/33-00-657 ili 011/ 785 2 999,najkasnije do 9. aprila u 15 sati. Telefon je dostupan radnim danima od 9 do 15 sati.

Nakon završenog procesa prijavljivanja i selekcije svi prijavljeni kandidati biće obavešteni o terminima i lokacijama održavanja časova. Sve nove informacije biće blagovremeno dostupne na našem sajtu.

Nosioci projekta: Kancelarija za mlade Stari grad i udruženje “Krug dvojke”. Projekat je podržala Ambasada SAD.