“УЛАЖЕМО У БУДУЋНОСТ” – БЕСПЛАТНЕ ПРИПРЕМЕ ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ И ФАКУЛТЕТЕ

Канцеларија за младе Градске општине Стари град и удружење “Круг Двојке” овог пролећа за младе са пребивалиштем на територији општине Стари град организују трећу годину за редом бесплатну припремну наставу за полагање пријемних испита за упис на факултете и у средње школе.

Предмети који обухватају припремну наставу за упис на факултете су:

– Математика
– Српски језик
– Енглески језик
– Општа култура
– Биологија
– Цртање и сликање

Предмети који обухватају припремну наставу за упис у средње школе су:

– Математика
– Српски језик

Часови су намењени свим заинтересованим матурантима београдских основних и средњих школа са пребивалиштем на територији општине Стари град, а одржаваће се викендима, у периоду од 12. априла до 14. јула (односно почетка јуна, за ученике основних школа) 2014. године, на више локација на Старом граду, а у највећој мери ће се одржавати у Малој сали Градске општине Стари град (Македонска 42).

Настава садржи 22, односно 18 часова припремне наставе, а обухвата најчешће области које се траже на пријемним испитима: МАТЕМАТИКА (за све техничке школе : Природно математички факултет, Машински факултет, Архитектура, Електротехнички факултет, Грађевински факултет и др.),ЦРТАЊЕ И СЛИКАЊЕ (Академија примењених уметности, Академија ликовних уметности, факултети за дизајн и др.), БИОЛОГИЈА (Биолошки факултет, Медицински факултет, Стоматолошки факултет и др.), ОПШТА КУЛТУРА (Правни факултет, Факултет за безбедност, Филозофски факултет, Економски факултет и др.), СРПСКИ (факултет за српски језик и књижевност, Правни факултет, Филолошки факултет, Филозофски факултет и др.) и ЕНГЛЕСКИ (Филолошки факултет, Филозофски факултет, информатички факултети и др.). За уписе основаца у средње школе припремна настава обухвата МАТЕМАТИКУ и СРПСКИ ЈЕЗИК.

Пројекат је усмерен на унапређивање система припрема дјака за упис на факултете као и односу са истим. Едуковање ученика на жељеним областима за упис на факултете врше ангажовани предавачи признати у својој струци који поседују дугогодишње искуство са припремном материјом на пријемним испитима. Ово је трећа година одржавања пројекта. Претходне две године 95% учесника припрема уписало је жељене факултете и зато смо решили да пројекат поновимо, и тиме створимо одржив систем који би решио проблематику припрема за пријемне испите, нарочито за оне ученике који нису у позицији да сами плате припремне часове.

Ко може да се пријави и како?

Сви заинтересовани основци и средњошколци који имају пребивалиште на територији општине Стари град могу да се пријаве путем онлине формулара који се налази на www.kzmstarigrad.org.rs, или телефонским позивом на број 011/33-00-657 или 011/ 785 2 999,најкасније до 9. априла у 15 сати. Телефон је доступан радним данима од 9 до 15 сати.

Након завршеног процеса пријављивања и селекције сви пријављени кандидати биће обавештени о терминима и локацијама одржавања часова. Све нове информације биће благовремено доступне на нашем сајту.

Носиоци пројекта: Канцеларија за младе Стари град и удружење “Круг двојке”. Пројекат је подржала Амбасада САД.