DVADESTPET HILJADA RUŽA NA OBALI DUNAVA

Kompanija “Monteagro” iz Beograda poklonila je 25.000 sadnica ukrasnih ruža opštini Stari grad, koje je JKP „Zelenilo Beograd“ danas počelo da sadi na obalama Dunava, kod naselja na Dunavskom keju i SRPC „Milan Gale Muškatirović“.

Radnici JKP „Zelenila Beograd“ će u naredne dve nedelje posaditi ruže duž biciklističke staze, do Kapetanije i parka ispod Brankovog mosta.

– Ovolika količina ruža je nešto novo na našoj opštini. Trudićemo se da osim obale Dunava oplemenimo i neke skrivene kutke i da ulepšamo ceo Stari grad sa ružama. Zahvaljujem se kompaniji „Monteagro“ na donaciji i JKP „Zelenilu Beograd“ što su prihvatili da ovaj posao uradimo zajedno – rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

On je najavio da će opština 13. aprila na manifestaciji „Jevremova, ulica susreta“, na praznik Cveti, koji su Dan i slava Starog grada, građanima besplatno deliti sadnice ruža koje preostanu nakon ukrašavanja Dunavskog keja.

Vladimir Kovačević i Dimitrije Lukić iz kompanije „Monteagro“, koji su prisustvovali početku sađenja ukrasnih ruža na Dorćolu, kažu da je osnovni motiv ove donacije ulepšavanje svih gradskih lokacija koje su interesantne stranim turistima, ali i ulepšavanje glavnog grada u kome će se svi građani osećati lepše.

– Prostor oko sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ je jedna od posećenijih lokacija, kada je u pitanju turizam glavnog grada. Ovo je prvi put da se naše ruže vide na javnim površinama i jedva čekamo da čujemo povratnu reakciju građana koji će uživati u hiljadama boja ruža koje mi proizvodimo – kaže Vladimir Kovačević iz „Monteagra“.

Vladimir Bogićević, v.d. direktor JKP „Zelenilo Beograd“, podsetio je da je ovo gradsko javno preduzeće pre tri godine posadilo više hiljada sadnica ruža na obalama Dunava u Zemunu.

– Deo sadnica ćemo posaditi i u samom naselju na Dunavskom keju. Znamo da ružu nazivaju kraljicom cveća, te se nadamo da će ovaj deo Starog grada izgledati kraljevski! Pozivamo i građane da nam se priključe, jer će akcija trajati još nekoliko dana. Takođe, apelujem na građane da čuvaju ruže, koje će krasiti obale Dunava i Save – rekao je direktor Bogićević.