UKLONJENI GRAFITI U STUDENTSKOM PARKU

U naporu da okruženje učine lepšim za život, građani Starog grada, mladi i volonteri opštine učestvovali su u akciji uklanjanja grafita sa zida Studentskog parka prema Vasinoj ulici. Gradska opština Stari grad organizovala je uklanjanje grafita kao odgovor na još jedno ruženje gradskog jezgra.

“Zid koji je ovako vandalski išaran star je više od sto godina. Oni koji to rade svakako ne razmišljaju da je ovo naša zajednička baština i da u lepoti grada možemo uživati samo ako svako od nas da doprinos. Raduje me da sam danas u akciji uklanjanja grafita video mnogo mladih ljudi koji to shvataju i koji su spremni da prionu na posao u zajedničkom interesu“, rekao je član Veća Petar Bojović.

“Iako bi grafiti mogli da se protumače kao nacistički i rasistički, jasno je da iza njih stoje adolescenti kojima je ovo jedan od pokušaja da skrenu pažnju na sebe – i to je sve”, kaže Andreja Milivojević, član Veća opštine. “Zato nismo hteli da politizujemo ceo slučaj, nego smo se jednostavno okupili i uzeli farbu i četke u ruke, u nadi da će ovo biti jasna poruka i vandalima i njihovim roditeljima, ali i apel stanovnicima opštine da smo krenuli u odlučnu borbu za bolje okruženje. Svakoga dana po malo.”

Cilj akcije, osim uklanjanja grafita, bio je i da se podigne svest o potrebi odgovornog ponašanja prema okruženju u kojem živimo i da se ukaže na to da troškovi saniranja posledica vandalizma padaju ne samo na opštinu, već i na sve njene žitelje.