KORAK KA POSLU

Kancelarija za mlade opštine Stari grad i Udruženje “Krug dvojke”, pod pokroviteljstvom Ambasade SAD, organizuju projekat za mlade pod nazivom “Korak ka poslu”.

Projekat podrazumeva organizovanje 12 volontiranja – praksi, u različitim profesionalnim oblastima.

Za svako volontiranje – praksu može se prijaviti maksimalno 50 kandidata, koji će proći edukacijuna temu:” Kako se piše CV i motivaciono pismo”; “Gde i Kako se pronalazi posao (praksa)”, “Kako se pojaviti na intervju za posao “i “Kako se ponašati u radnom okruženju”.

Za učesnike projekta i predavanja obezbeđen je priručnik ca materijalom iz edukacije.

Nakon završenog predavanja, odabraće se 5 kandidata po praksi, ukupno 60 za 12 volontiranja – praksi, koji će obaviti intervju za željenu volontersku praksu, od kojih će jedan kandidat biti odabran.

Učesnici projekta “Korak ka poslu” dobiće i zvanični sertifikat o završenoj edukaciji.

Preostali polaznici nastaviće angažovanje na projektu, u okviru koga će se vršiti i dodatna obuka, kako bi se ostvarila veća kvalifikacija za prasku/posao.

Obuka obuhvata individualan rad sa 60 kandidata (5 po volontiranju – praksi), kako bi se osposobili da lakše pronađu posao (praksu).

Treneri će sa učesnicima korigovati CV i motivaciono pismo, direktno pronaći posao/praksu za koji kandidati imaju priliku da apliciraju i organizovati simulaciju intervjua firme za koju su se prijavili, kako bi u potpunosti bili spremni za prvi razgovor.

Nakon završene obuke učesnici će dobiti preporuku Udruženja “Krug dvojke” i Kancelarije za mlade Gradske opštine Stari grad.

– Zbog ekonomske krize veliki broj mladih ne uspeva da pronađe posao posle završenog školovanja. Organizovanje prakse je korisno, kako za studente, koji dolaze do prvog radnog iskustva, tako i za poslodavce, kao dodatni način regrutacije obrazovanih kadrova. Projektom “Kako do posla”, osim što obezbeđujemo praksu i potencijalni posao, želimo da pomognemo mladima kako bi se bolje pripremili i lakše došli do posla – kaže Branislav Vuković – organizator projekta iz “Kruga dvojke”.

ROK ZA PRIJAVE 11. AVGUST 2014.

Prijavu mogu da pošalju svi zainteresovani kandidati koji su završili fakultet, kao i studenti završnih godina fakulteta u Beogradu, uzrasta od 15 do 35 godina. Prednost imaju osobe koje do sada nisu imale priliku da rade u struci za koju su se školovali. Da biste se prijavili, pošaljite Vaš CV (prvi fajl) i motivaciono pismo (do 200 reči u .doc ili .docx formatu) na imejl: nvokrugdvojke@gmail.com

Naslov treba da bude naziv volontiranja – prakse za koju se prijavljujete. Edukacija i simulacije će se održati u opštini Stari grad, Makedonska 42.

Rok za prijavu je 11. 08. 2014.

12 VOLONTIRANJA – PRAKSI POČEĆE PO ZAVRŠETKU EDUKACIJE, U SEPTEMBRU 2014. GODINE:

  • Arhitektonski biro “IQ studio” : 1. arhitektura i 2. grafički dizajn (dve prakse)
  • Štamparija “Digitec”: tehnička realizacija i priprema za štampu
  • Računovodstvena agencija “Vaga”: account manager
  • Dizajn studio “Studio Pavasović”: umetnik saradnik (fotograf, vajar, dizajner i dr.)
  • Ugostiteljski objekat “Bajloni”: 1. event management i 2. asistencija i pomoć u kuhinji (dve prakse)
  • Udruženje “Krug dvojke”: project management
  • “Digital communication institute”: digital communication and marketing
  • “Razor communications” : web development
  • Uprava GO Stari grad – Odsek za informisanje: novinarstvo
  • Uprava GO Stari grad – protokolarni poslovi