УКЛОЊЕНИ ГРАФИТИ У СТУДЕНТСКОМ ПАРКУ

У напору да окружење учине лепшим за живот, грађани Старог града, млади и волонтери општине учествовали су у акцији уклањања графита са зида Студентског парка према Васиној улици. Градска општина Стари град организовала је уклањање графита као одговор на још једно ружење градског језгра.

“Зид који је овако вандалски ишаран стар је више од сто година. Они који то раде свакако не размишљају да је ово наша заједничка баштина и да у лепоти града можемо уживати само ако свако од нас да допринос. Радује ме да сам данас у акцији уклањања графита видео много младих људи који то схватају и који су спремни да приону на посао у заједничком интересу“, рекао је члан Већа Петар Бојовић.

“Иако би графити могли да се протумаче као нацистички и расистички, јасно је да иза њих стоје адолесценти којима је ово један од покушаја да скрену пажњу на себе – и то је све”, каже Андреја Миливојевић, члан Већа општине. “Зато нисмо хтели да политизујемо цео случај, него смо се једноставно окупили и узели фарбу и четке у руке, у нади да ће ово бити јасна порука и вандалима и њиховим родитељима, али и апел становницима општине да смо кренули у одлучну борбу за боље окружење. Свакога дана по мало.”

Циљ акције, осим уклањања графита, био је и да се подигне свест о потреби одговорног понашања према окружењу у којем живимо и да се укаже на то да трошкови санирања последица вандализма падају не само на општину, већ и на све њене житеље.