SVEČANO OTVOREN LIFT ZA INVALIDE NA PLATOU U SREMSKOJ

Svečanim otvaranjem lifta za invalide na stepenicama platoa u Sremskoj ispred „Agrobanke“, danas je završena druga faza stvaranja zelene oaze na ovoj lokaciji. Opština stari grad donirala je dodatnih 600 000 dinara za završetak ovih radova, čime će osobama sa invaliditetom omogućiti mnogo lakši pristup i platou i ulazu u „Agrobanku“. Događaju su, između ostalih prisustvovali predstavnici Starog grada i „Agrobanke“.

Mr Dušan Antonić, predsednik IO Agrobanke je rekao da sada građani, kao i klijenti i štediše koji su invalidi mogu lakše da dođu u Agrobanku i na plato pored nje i zahvalio se predsednici opštine Stari grad Mirjani Božidarević.

– Drago mi je što možemo na pustimo o rad ovaj lift za invalide. Cela ova investicija na uređenju platoa pokazuje da je moguć lep zajednički dogovor grada, opštine i Agrobanke, a sada opština Stari grad donira i lift za invalide. Apelujem i na druge da se upute u ovakve poduhvate koji daju dobre rezultate i zadovoljavaju potrebe naših građana – rekla je Mirjana Božidarević, koja je zvanično i otvorila rad lifta.

Mikica Budimirović, direktor Foruma mladih sa invaliditetom je istakao da je reč o veoma značajnoj akciji i posebno se zahvalio opštini Stari grad, gradu i Agrobanci.

– Ovakav primer poštovanja je za nas predstavnike osoba sa invaliditetom veoma bitan jer nam omogućava jednako učešće u društvu. Veoma je značajno i partnerstvo sa organizacijom mladih sa invaliditetom jer ćemo tako zajedničkim snagama doći do najboljih rešenja u rešavanju problema osoba sa invaliditetom – dodao je Mikica Budimirović, koji je na kraju, prisutnima i demonstrirao vožnju liftom za invalide.