OTVOREN „FIŠ FEST“

Tradicionalni Peti „ FIŠ FEST“ otvoren je danas i trajaće do kraja nedelje na platou ispred Kule Nebojša. Za tri dana održaće se takmičenje u kuvanju riblje čorbe i paprikaša ali i zanimljiv zabavni program.

Ulaz je besplatan. „ Zadovoljstvo mi je što danas mogu da otvorim ovaj festival i da svima poželim dobro raspoloženje i lepo druženje i pozivam naše sugrađane da dođu “ rekla je predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević.

Osim opštine Stari grad pokrovitelji trodnevnog druženja na samom ušću dveju reka su i ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj i poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede. Osim njih pokrovitelji su i grad Beograd i Turistička organizacija Beograda. Posle otvaranja, kuvari iz restorana „ Vodenica“ i gostujući kuvari iz Splita započeli su spremanje njoka sa plodovima mora za 5.000 ljudi.

Mirjana Božidarević i Dejan Veselinov, direktor Turističke organizacije Beograd zasadili su drvo prijateljstva.

Drugog dana planirano je takmičenje u spremanju riblje čorbe za poznate ali i nadmetanje „ Ti si mačo, ja sam hot“ gde će se videti ko može da pojede najljuću čorbu. Poslednjeg dana Festivala je takmičenje profi kuvara u spremanju riblje čorbe i paprikaša. Prva nagrada je 50.000, druga 30.000 , a treća 20.000 dinara. Tokom sva tri dana će se održavati i bogati muzički program.

Svi koji dođu moći će da posete muzej Kule Nebojša, biće organizovano besplatno krstarenje s brodovima jahting kluba „ Kej“, održaće se humanitarna slikarska radionica sa koje će sav prihod ići manastiru Sveta Petka kod Paraćina, koji vodi brigu o deci sa posebnim potrebama. Takođe, održaće se i škola za spremanja riblje čorbe, mini izložba motornih čamaca i izložba vinara, starih zanata i proizvođača sira.