PETI FISH FEST KOD KULE NEBOJŠA

Tradicionalni peti po redu „Fish fest“ Beograd, održaće se od 24. do 26. juna 2011. godine, kraj kule Nebojša, pod pokroviteljstvom GO Stari grad. Ovaj događaj, koji se organizuje se u sklopu međunarodne proslave dana Dunava ustanovljenog 2004. godine od strane Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav, najavili su Milica Luković iz Ministarstva trgovine. poljoprivredu, šumarstvo vodoprivredu, predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević, Dejan Veselinov, direktor TOB i Đorđe Živanović, iz organizacionog odbora Festivala.

Organizatori iz Udruženja „Dunav u srcu“, restorana „Vodenica“ i Saveza kuvara mediteranskih i evropskih regija iz Beograda pobrinuli su se za raznovrstan program:

– U početku smo imali samo dva partnera a danas ih brojimo preko 500“, istakla je Milica Luković. Kako je dodala, ove godine se Dan Dunava obeležava se u 26 gradova širom Srbije.

– S obzirom da naša opština izlazi na obe reke, i Dunav i Savu, i ove godine kao i prethodnih učestvujemo u odražavanju FISH FESTA. Učestvujemo i kao domaćini ali i kao takmičari i zato bih pozvala sve Beograđane da dođu na plato ispred Nebojša kule i ta tri dana provedemo u druženju i lepom raspoloženju“, rekla je predsednica GO Stari grad Mirjana Božidarević. I ove godine pokrovitelj „Fiš festa“ Gradska opština Stari grad.“ Ovo je još jedna u nizu manifestacija koja je zahvaljujući podršci i saradnji sa Opštinom Stari grad prevazišla lokalni značaj. Podršku su pružili i Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja, Ministarstvo trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Turistička organizacija Beograda i Srbije“, rekao je Đorđe Živanović iz Organizacionog odbora.

U periodu od 24. do 26. juna na keju kod Nebojša kule, na samom ušću Save u Dunav manifestacija će okupiti najbolje kuvare riblje čorbe i ribljeg paprikaša iz zemlje i inostranstva, koji će se takmičiti za nagradu FISH FEST BEOGRAD, novinarske redakcije, poznate javne ličnosti i predstavnike ambasada, kulinare mediteranske kuhinje, proizvođače sira, majstore starih zanata i mnoge druge. Svojim nastupima oživićemo duh srednjovekovne „ Vodene varoši“ Stefana Lazarevića, kada je Beograd po prvi put prešao pod srpsku upravu.