СВЕЧАНО ОТВОРЕН ЛИФТ ЗА ИНВАЛИДЕ НА ПЛАТОУ У СРЕМСКОЈ

Свечаним отварањем лифта за инвалиде на степеницама платоа у Сремској испред „Агробанке“, данас је завршена друга фаза стварања зелене оазе на овој локацији. Општина стари град донирала је додатних 600 000 динара за завршетак ових радова, чиме ће особама са инвалидитетом омогућити много лакши приступ и платоу и улазу у „Агробанку“. Догађају су, између осталих присуствовали представници Старог града и „Агробанке“.

Мр Душан Антонић, председник ИО Агробанке је рекао да сада грађани, као и клијенти и штедише који су инвалиди могу лакше да дођу у Агробанку и на плато поред ње и захвалио се председници општине Стари град Мирјани Божидаревић.

– Драго ми је што можемо на пустимо о рад овај лифт за инвалиде. Цела ова инвестиција на уређењу платоа показује да је могућ леп заједнички договор града, општине и Агробанке, а сада општина Стари град донира и лифт за инвалиде. Апелујем и на друге да се упуте у овакве подухвате који дају добре резултате и задовољавају потребе наших грађана – рекла је Мирјана Божидаревић, која је званично и отворила рад лифта.

Микица Будимировић, директор Форума младих са инвалидитетом је истакао да је реч о веома значајној акцији и посебно се захвалио општини Стари град, граду и Агробанци.

– Овакав пример поштовања је за нас представнике особа са инвалидитетом веома битан јер нам омогућава једнако учешће у друштву. Веома је значајно и партнерство са организацијом младих са инвалидитетом јер ћемо тако заједничким снагама доћи до најбољих решења у решавању проблема особа са инвалидитетом – додао је Микица Будимировић, који је на крају, присутнима и демонстрирао вожњу лифтом за инвалиде.