SKUP „ROMI DANAS – ROMI SUTRA”

U svečanoj sali opštine Stari grad danas je održan skup „Romi danas – Romi sutra” na kome je predstavljen rad nevladinih organizacija na poboljšanju položaja romske populacije. Skupu su prisustvovali predstavnici opštine, grada i republike, kao i civilnog sektora. U ime Gradske opštine Stari grad, prisutne je pozdravio Risto Raco, član Opštinskog veća.

Manifestaciji su prisustvovali i Vladan Đukić, sekretar za socijalnu zaštitu, i Goran Šehović, zamenik direktora Agencije za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku harmonizaciju. On je predstavio konkurse grada Beograda namenjene nevladinim organizacijama. Posebno se osvrnuo na programe i projekte koji se bave problemima inkluzije Roma u sve društvene tokove.

Na skupu je prikazan i film „Romska naselja u opštinama” koji se može pogledati na sajtu www.bprosolutions.net, dok je u Galeriji „Progres” održana izložba „Život i budućnost Roma”.

Ovaj skup organizovali su Romski internacionalni centar, Centar za afirmaciju kulture Roma, Udruženje Roma „Novi korak” i Udruženje Roma „Romska duša”.