СКУП „РОМИ ДАНАС – РОМИ СУТРА”

У свечаној сали општине Стари град данас је одржан скуп „Роми данас – Роми сутра” на коме је представљен рад невладиних организација на побољшању положаја ромске популације. Скупу су присуствовали представници општине, града и републике, као и цивилног сектора. У име Градске општине Стари град, присутне је поздравио Ристо Рацо, члан Општинског већа.

Манифестацији су присуствовали и Владан Ђукић, секретар за социјалну заштиту, и Горан Шеховић, заменик директора Агенције за сарадњу са невладиним организацијама и европску хармонизацију. Он је представио конкурсе града Београда намењене невладиним организацијама. Посебно се осврнуо на програме и пројекте који се баве проблемима инклузије Рома у све друштвене токове.

На скупу је приказан и филм „Ромска насеља у општинама” који се може погледати на сајту www.bprosolutions.net, док је у Галерији „Прогрес” одржана изложба „Живот и будућност Рома”.

Овај скуп организовали су Ромски интернационални центар, Центар за афирмацију културе Рома, Удружење Рома „Нови корак” и Удружење Рома „Ромска душа”.