KARNEVAL BRODOVA

Pod pokroviteljstvom grada Beograda, a u organizaciji Turističke organizacije Beograda, 29. avgusta je od Brankovog mosta do Ušća održan Karneval brodova pod sloganom „Zato što volim Savu i Dunav – čisto i bistro”. Za najbolje ukrašen brod ovog, šestog po redu, karnevala proglašen je brod „MiniMi”, najbolju karnevalsku grupu – grupa „Amadeus”, a najbolju masku „Kleopatrin ples”. Na karnevalu je učestvovalo oko četrdesetak brodova sa više od 700 članova posade, a na ovoj manifestaciji predstavila se i Gradska opština Stari grad.

– Ideja je da se Beograd afirmiše i predstavi kao grad na dve reke, da se doprinese razvoju nautičkog turizma, obogati program dešavanja u našem gradu i ukaže na značaj ekološkog pristupa životnoj sredini naših reka. Karneval je i prilika da se Beograđani na kraju leta dobro zabave – rekla je Jasna Dimitrijević, direktorka Turističke organizacije Beograda.

Smotri čamaca i brodova prethodila je revija beogradskih jedriličarskih, veslačkih i kajakaških rafting klubova. Istovremeno je na novobeogradskoj obali Save, u organizaciji kluba „Maslačak”, održan dečji karneval. Posetiocima su se predstavile karnevalske grupe iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.