PREDSEDNIK OPŠTINE STARI GRAD MARKO BASTAĆ: MALTRETIRANJE NAJMLAĐIH STAROGRAĐANA

„Najmlađi Starograđani sa svojim roditeljima, bakama i dekama su nove žrtve projekata koje sprovodi nestručna, bahata i korumpirana gradska vlast. Zbog nemogućnosti da se obezbedi dostava obroka za vrtiće na Starom gradu, rukovodstvo predškolske ustanove je primorano da izmešta decu u one objekte do kojih se još uvek može doći vozilima, ali u kojima, prema rečima roditelja, obroci kasne i do dva sata”, kaže predsednik opštine Stari grad Marko Bastać dodajući da je Vučićev režim nakon hapšenja studenata i srednjoškolaca, etiketiranja osnovaca, počeo da maltretira i izgladnjuje decu.

Ana Panić, ogorčena mama deteta koje ide u jaslenu grupu vrtića „Mrvica” na Kopitarevoj gradini pita se u koji objekat će voditi svoje dete po povratku sa godišnjeg odmora.

„Putem vajber grupe smo informisani da se naša deca iz „Mrvice” izmeštaju u vrtić „Skadarlija”, dok u isto vreme na ulazu u vrtić „Skadarlija” stoji obaveštenje kako će deca i odatle biti izmešena. Gde ?!?”, pita Ana Panić, ističući da roditelji biraju vrtić po lokaciji, kako bi im bilo najjednostavnije i najbrže da dovode i odvode decu, pa strahuje da će joj dete biti izmešteno u vrtić na neodgovarajućoj lokaciji.

„Od drugarice, čije dete ide u „Dunavsko obdanište” sam čula da i tamo obroci za decu kasne po nekoliko sati”, negoduje Ana sa Starog grada.