ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: МАЛТРЕТИРАЊЕ НАЈМЛАЂИХ СТАРОГРАЂАНА

„Најмлађи Старограђани са својим родитељима, бакама и декама су нове жртве пројеката које спроводи нестручна, бахата и корумпирана градска власт. Због немогућности да се обезбеди достава оброка за вртиће на Старом граду, руководство предшколске установе је приморано да измешта децу у оне објекте до којих се још увек може доћи возилима, али у којима, према речима родитеља, оброци касне и до два сата”, каже председник општине Стари град Марко Бастаћ додајући да је Вучићев режим након хапшења студената и средњошколаца, етикетирања основаца, почео да малтретира и изгладњује децу.

Ана Панић, огорчена мама детета које иде у јаслену групу вртића „Мрвица” на Копитаревој градини пита се у који објекат ће водити своје дете по повратку са годишњег одмора.

„Путем вајбер групе смо информисани да се наша деца из „Мрвице” измештају у вртић „Скадарлија”, док у исто време на улазу у вртић „Скадарлија” стоји обавештење како ће деца и одатле бити измешена. Где ?!?”, пита Ана Панић, истичући да родитељи бирају вртић по локацији, како би им било најједноставније и најбрже да доводе и одводе децу, па страхује да ће јој дете бити измештено у вртић на неодговарајућој локацији.

„Од другарице, чије дете иде у „Дунавско обданиште” сам чула да и тамо оброци за децу касне по неколико сати”, негодује Ана са Старог града.