POZIV GRAĐANIMA DA PRIJAVE BAŠTE KOJE OMETAJU SLOBODAN PROLAZ PEŠACIMA

Nakon žalbi stanara Palmotićeve ulice na kafić koji je bez ovlašćenja i dozvole postavio baštu i time zauzeo ceo park, oglasio se predsednik opštine Stari grad.

Već ustaljena praksa je da opština Stari grad svu svoju energiju i raspoložive resurse ulaže u korist Starograđana. Upravo zbog toga, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać poziva sve svoje sugrađane da se jave u opštinu ukoliko u svom okuženju primete bašte kafića koje ometaju slobodan prolaz pešacima.

– I sam sam stanovnik Starog grada. Ovde sam rođen, Stari grad je naš dom i poslednja stvar koju bih voleo je da bašte kafića zauzimaju zelene površine, da se zbog stolica i stolova izgubi prostor za bezbednu igru dece, kao i da Starograđani nemaju mir u svojim domovima. Briga o stanovnicima ove opštine mi je uvek bila prioritet, te bih zamolio sve svoje komšije da prijave bašte koje im onemogućavaju slobodno kretanje. Kada dobijemo prijave istog trenutka inspekcija opštine Stari grad će izaći na teren i postupiti u skladu sa zakonom – izjavio je Marko Bastać.

On je još naglasio da nijedan ugostiteljski objekat ne može biti bitniji od ljudi koji žive i rade na Starom gradu.

– Svestan sam da je naša opština centar grada i svih dešavanja, ali smatram da razgovorom i zajedničkim zalaganjem možemo doći do najboljeg mogućeg rešenja za sve – zaključio je Bastać.