ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ДА ПРИЈАВЕ БАШТЕ КОЈЕ ОМЕТАЈУ СЛОБОДАН ПРОЛАЗ ПЕШАЦИМА

Након жалби станара Палмотићеве улице на кафић који је без овлашћења и дозволе поставио башту и тиме заузео цео парк, огласио се председник општине Стари град.

Већ устаљена пракса је да општина Стари град сву своју енергију и расположиве ресурсе улаже у корист Старограђана. Управо због тога, председник општине Стари град Марко Бастаћ позива све своје суграђане да се јаве у општину уколико у свом окужењу примете баште кафића које ометају слободан пролаз пешацима.

– И сам сам становник Старог града. Овде сам рођен, Стари град је наш дом и последња ствар коју бих волео је да баште кафића заузимају зелене површине, да се због столица и столова изгуби простор за безбедну игру деце, као и да Старограђани немају мир у својим домовима. Брига о становницима ове општине ми је увек била приоритет, те бих замолио све своје комшије да пријаве баште које им онемогућавају слободно кретање. Када добијемо пријаве истог тренутка инспекција општине Стари град ће изаћи на терен и поступити у складу са законом – изјавио је Марко Бастаћ.

Он је још нагласио да ниједан угоститељски објекат не може бити битнији од људи који живе и раде на Старом граду.

– Свестан сам да је наша општина центар града и свих дешавања, али сматрам да разговором и заједничким залагањем можемо доћи до најбољег могућег решења за све – закључио је Бастаћ.