SG VIKEND VODIČ

➽ Petak, 3. mart

U Kući Đure Jakšića biće izvedena predstava „David i ja” sa početkom od 19 sati, dok dok se u Ustanovi kulture „Parobrod” sa početkom u 20 časova održava koncert studenata klarinetista Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. „Parobrod” predstavlja najveću moguću ekskluzivu, izložbu fotografija Ara Gulera, najvećeg živog turskog umetničkog i dokumentarističkog fotografa današnjice, od 1. do 4. marta u glavnom holu.

Kako su društvene mreže doprinele kreiranju kulture medijske obmane, tema je tribine u organizaciji docentkinje Fakulteta dramskih umetnosti Ane Martinoli. Razgovor sa novinarima Željkom Pantelićem iz „Nedeljnika” i Denisom Kolundžijom, kao i direktorom Weekend mediafestivala u Rovinju Nikolom Vrdoljakom, počinje u glavnom holu „Parobroda” u 19. časova.

CUK Imago i Ulična galerija u Dečanskoj ulici mesta su na kojima će se 3. marta od 17.00 održati još jedan Fijuk sajam. U Uličnoj galeriji u 20.00 biti otvorena izložba „Spavači“ Anne Ehrlemark, devojke vrlo jedinstvenog umetničkog izraza. Muzički spektakl na dva stejdža: u Uličnoj galeriji nastupaju Babilonci, bend legendarnog Zdenka Franjića, koncert za sladokusce, poznavaoce i poštovaoce najveće jugoslovenske ikone nezavisne scene. Specijalna gošća biće Marina Perazić.

U Domu Jevrema Grujića, od 2. marta do 2. maja, biće otvorena izložba „Neviđeni Lubarda“, kojom se obeležava 110. godišnjica od rođenja slavnog umetnika.

Biće izložena 24 remek-dela, od kojih će neka prvi put biti prikazana našoj javnosti. Dela koja će biti izložena nastala su između 1936. i 1972. godine, u dva perioda umetnikovog stvaralaštva: između dva svetska rata, počev od 1936. godine, kao i posleratni period sve do 1972. godine, što čini skoro 40 godina rada velikog slikara.

Radno vreme Doma Jevrema Grujića je četvrtkom i petkom od 15 do 20 časova, sa vođenom turom od 17 i 18 časova, kao i subotom i nedeljom od 11 do 16, sa vođenjem od 12 i 13 časova. Cena ulaznice za odrasle je 250, za penzionere 150, a za studente i učenike 100 dinara. Deca do 10 godina ne plaćaju ulaz

➽ Subota, 4. mart

Na dve koncertne večeri u Kolarcu biće izvedene Betovenove sonate za violinu i klavir u tumačenju legendarnog pijaniste Bruna Kanina i violinistkinje Katarine Ude. Sonate iz opusa 12 i 96 biće izvedene u subotu 4. marta, a čuvena Krojcer sonata u nedelju 5. marta. Cene ulaznica su 800 i 1000 diinara.

➽ Nedelja, 5. mart

Besplatan koncert na Kolarcu pod nazivom „Blizina proleća” počinje u jutarnjem terminu od 11 časova. Kompozicije Baha, Kornelija Kovača, Ane Krstajić, kao i mnogih drugih domaćih i stranih autora, izvešće Stana Krstajić na flauti i Sandra Vučenović Šnabel na klaviru.

Prva eSports konferencija u regionu održaće se u Domu omladine Beograda, pod nazivom BEAST (Belgrade eSports & Athletes Summit). Glavni cilj BEAST-a je edukacija iz domena eSporta i umrežavanje ljudi, a program počinje od 12 časova.