POKLON ČESTITKE ZA 382 BEBE STAROG GRADA

Gradska opština Stari grad već 14 godina za redom sprovodi akciju „Bebama na dar“.

Tim povodom predsednica opštine Mirjana Božidarević i zamenica predsednice Ana Danilović uručile su danas roditeljima 382 bebe, koje su rođene prošle godine, poklon čestitke u iznosu od deset hiljada dinara.

Svečana sala opštine bila je u dva navrata, u 10,00 i 12,00 sati, prepuna veselog žamora novorođenih sugrađana, radosnih mama, tata, baka, deka i dečjih kolica. Roditelji malenih lepotana su se zahvalili na poklonu lokalne samouprave jer kako kažu svaka pomoć namenjena bebama je više nego dobrodošla, a mnogi su naglasili da je ovo više od gesta. Pažnja koju je lokalna samouprava je pokazala je za svaku pohavlu.

Jovana Stojković, mama petomesečne Emilije rekla je da joj je ovo drugo dete.

– Svaki dinar je dobrodošao u ovoj situaciji. Plate, kao što znate nisu redovne. Hvala opštini što je izašla u susret bebama i roditeljima. Jovana je i za prvo dete, koje sad ima već četiri godine, dobila poklon čestitku opštine Stari grad.

– Ovo je lep gest, mogu da se kupe neke stvari za bebu ali pažnja je od izuzetnog značaja za roditelje i služi kao podstrek, mislim da je akcija izvanredna, – ističe mama Jovana.

Otac malog Ilije, Italijan koji već četiri godine živi u Beogradu kaže na srpskom:

– Ovo je dobra akcija i dosta nam znači. Živim na Starom gradu već četiri godine a supruga mi je Srpkinja. Hvala opštini.

Predsednica Božidarević je naglasila da je zadovoljstvo obostrano, naročito kada opština ima mogućnosti da pomogne.

– Poklon čestitke novim sugrađanima stižu u „godini beba“ a njihovi roditelji će ih sigurno iskoristiti na najbolji način.

Naša akcija traje već 14 godina i uvek nailazi na dobar prijem, pa se nadamo da će iduće godine na ovom mestu biti još više beba što je i naš cilj, – naglasila je predsednica GO Stari grad. Spisak beba rođenih 2011. godine dostavilaje patronažna služba Doma zdravlja Stari grad.