ПОКЛОН ЧЕСТИТКЕ ЗА 382 БЕБЕ СТАРОГ ГРАДА

Градска општина Стари град већ 14 година за редом спроводи акцију „Бебама на дар“.

Тим поводом председница општине Мирјана Божидаревић и заменица председнице Ана Даниловић уручиле су данас родитељима 382 бебе, које су рођене прошле године, поклон честитке у износу од десет хиљада динара.

Свечана сала општине била је у два наврата, у 10,00 и 12,00 сати, препуна веселог жамора новорођених суграђана, радосних мама, тата, бака, дека и дечјих колица. Родитељи малених лепотана су се захвалили на поклону локалне самоуправе јер како кажу свака помоћ намењена бебама је више него добродошла, а многи су нагласили да је ово више од геста. Пажња коју је локална самоуправа је показала је за сваку похавлу.

Јована Стојковић, мама петомесечне Емилије рекла је да јој је ово друго дете.

– Сваки динар је добродошао у овој ситуацији. Плате, као што знате нису редовне. Хвала општини што је изашла у сусрет бебама и родитељима. Јована је и за прво дете, које сад има већ четири године, добила поклон честитку општине Стари град.

– Ово је леп гест, могу да се купе неке ствари за бебу али пажња је од изузетног значаја за родитеље и служи као подстрек, мислим да је акција изванредна, – истиче мама Јована.

Отац малог Илије, Италијан који већ четири године живи у Београду каже на српском:

– Ово је добра акција и доста нам значи. Живим на Старом граду већ четири године а супруга ми је Српкиња. Хвала општини.

Председница Божидаревић је нагласила да је задовољство обострано, нарочито када општина има могућности да помогне.

– Поклон честитке новим суграђанима стижу у „години беба“ а њихови родитељи ће их сигурно искористити на најбољи начин.

Наша акција траје већ 14 година и увек наилази на добар пријем, па се надамо да ће идуће године на овом месту бити још више беба што је и наш циљ, – нагласила је председница ГО Стари град. Списак беба рођених 2011. године доставилаје патронажна служба Дома здравља Стари град.