TERAPEUTSKE VEŽBE ZA MLADE OSOBE SA INVALIDITETOM U SRPC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ“

Gradska opština Stari grad i Udruženje osoba sa invaliditetom „Hendy centar“ organizuju besplatne terapeutske vežbe za osobe sa invaliditetom, u malom bazenu i fitnes sali SRPC „Milan Gale Muškatirović“.

Terapeutske vežbe su namenjene za 40 mladih Starograđana, osoba sa invaliditetom (telesni, senzorni i osobe sa smetnjama u razvoju) koje vode profesionalni terapeuti i stručnjaci sportskog centra dva puta nedeljno. Utorkom u terminu od 11,30 do 13,00 na raspolaganju su mali bazen i sala za vežbanje, a subotom od 8,30 do 10,00 sati je rezervisan termin za korišćenje malog bazena a od 13,30 do 15,00 sati fitnes salu za vežbanje.

Osim vežbi predviđena je i psiho – socijalna podrška roditeljima koji će se uz stručnu pomoć kliničkog defektologa uputiti kako na pravi način da pomognu deci u očuvanju i jačanju telesne motorike i prevazilaženju njihove socijalne isključenosti.

Kapaciteti SRPC „Milan Gale Muškatirović“ su prilikom rekonstrukcije u potpunosti prilagođeni i dostupni osobama sa invaliditetom.

Pozivamo sve zainteresovane osobe sa invaliditetom mlađeg uzrasta i roditelje da se prijave na telefon 3222- 626, radnim danom od 09,00 do 15,00 ili putem elektronske pošte na adresu: rraco@starigrad.org.rs

Terapeutske vežbe počinju od subote, 4. februara 2012. godine.