„PISCI STAROG GRADA“

Na tribini „Kafe Kultura“, u okviru ciklusa „Pisci Starog grada“, predstavljena je knjiga Vladislava Bajca, pisca sa Dorćola, „Hamam Balkanija“. Na promociji, 7. oktobra u prostorijama Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka u Rige od Fere 4, o knjizi su govorili: Gojko Božović, izdavač i književni kritičar i Vladislav Bajac, autor. Delove iz knjige je čitao glumac Ivan Jagodić. Urednik i domaćin tribine je Dušan Jovanović.

Od juna meseca tribine „Kafe Kultura“, odigravaju se pod pokroviteljstvom opštine Stari grad, koja je pomogla program plazma televizorom i DVD projektorom za potrebe prezentovanja video ilustracija promocija. Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad, prisustvovala je tribini, ovoga puta, samo kao ljubitelj dobre knjige.

Knjiga „Hamam Balkanija“ već je osvojila dve nagrade: „Balkaniku“ i „Isidora Sekulić“ i doživela je četiri izdanja. Knjigu je ovih dana teško naći u prodaji, pa ostaje da se naruči od izdavača („Arhipelag“).

Vladislav Bajac, rođen je pre pedeset pet godina u Beogradu. U rodnom gradu diplomirao je na Odseku za svetsku književnost. Osnovao je i rukovodi izdavačkom kućom „Geopoetika“. Sa engleskog je preveo više desetina književnih tekstova. Objavio je do sada dve knjige poezije i dve knjige priča kao i romane „Knjiga o bambusu“, „Druid iz Sinduna“, „Bekstvo od autobiografije“ i „Evropa Ekspres“.