„ПИСЦИ СТАРОГ ГРАДА“

На трибини „Кафе Култура“, у оквиру циклуса „Писци Старог града“, представљена је књига Владислава Бајца, писца са Дорћола, „Хамам Балканија“. На промоцији, 7. октобра у просторијама Завода за проучавање културног развитка у Риге од Фере 4, о књизи су говорили: Гојко Божовић, издавач и књижевни критичар и Владислав Бајац, аутор. Делове из књиге је читао глумац Иван Јагодић. Уредник и домаћин трибине је Душан Јовановић.

Од јуна месеца трибине „Кафе Култура“, одигравају се под покровитељством општине Стари град, која је помогла програм плазма телевизором и ДВД пројектором за потребе презентовања видео илустрација промоција. Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, присуствовала je трибини, овога пута, само као љубитељ добре књиге.

Књига „Хамам Балканија“ већ је освојила две награде: „Балканику“ и „Исидора Секулић“ и доживела је четири издања. Књигу је ових дана тешко наћи у продаји, па остаје да се наручи од издавача („Архипелаг“).

Владислав Бајац, рођен је пре педесет пет година у Београду. У родном граду дипломирао је на Одсеку за светску књижевност. Основао је и руководи издавачком кућом „Геопоетика“. Са енглеског је превео више десетина књижевних текстова. Објавио је до сада две књиге поезије и две књиге прича као и романе „Књига о бамбусу“, „Друид из Синдуна“, „Бекство од аутобиографије“ и „Европа Експрес“.