Povodom obeležavanja Dečje nedelje, danas je na Trgu Republike održan veliki Dečji hepening. Raspevana i šarena povorka od oko 500 predškolaca i osnovaca krenula je iz dvorišta OŠ „Kralj Petra Prvi“, prošla Knez Mihailovom ulicom i stigla do Trga Republike gde se održavala centralna manifestacija.

Učesnicima hepeninga obratila se predsednica opštine Stari grad Mirjana Božidarević i čestitajući Dečju nedelju poželela im lepo druženje. Risto Raco, predsednik Skupštine organizacije Prijatelji dece „Stari grad“ pozdravio je okupljenu decu, njihove vaspitače i nastavnike.

„Ovo je veoma lep dan, dan kada se družite i uživate u vašim pravima. Ali ne treba zaboraviti na decu koja nemaju takva prava. Obaveza svih nas je da omogućimo takvoj deci da uživaju u svojim dečjim pravima“, istakao je Risto Raco.

Nakon toga usledio je prigodan kulturno–umetnički program u kome su učestvovali predškolci iz vrtića „Leptirić“ i „ Vila“, učenici iz svih starogradskih osnovnih škola i deca iz Društva za pomoć osobama ometenim u razvoju „Stari grad“. Za sve to vreme učenici su crtali likovne radove na temu „Kako spasiti planetu“, a proglašena je i najlepša maska.

Prvo mesto osvojila je maska Ane Jojić, učenice 3/4 OŠ „Kralj Petra Prvi“, dve maske dele drugo mesto i to su maske Vuka Mandušića, učenika 2/1 OŠ „ Vuk Karadžić“ i Mateje Marković, učenika 3/2 OŠ „Drinka Pavlović“. Treće mesto osvojila je maska učenice Jane Simović, iz 3/2 odeljenja OŠ „ Braća Baruh“.