AUTOMOBIL ZA GRADSKI ZAVOD ZA KOŽNE I VENERIČNE BOLESTI

Gradska opština Stari grad ustupila je Gradskom zavodu za kožne i venerične bolesti, u Džordža Vašingtona 17, na korišćenje putnički automobil marke „opel vektra“. Predsednica Mirjana Božidarević danas je zvanično uručila ključeve automobila, uz potrebnu dokumentaciju, primarijusu dr Aleksandru Adamoviću, direktoru Zavoda. Ona je tom prilikom istakla da je Opština Stari grad u poslednjih nekoliko godina obezbedila značajna sredstava za renoviranje i nabavku savremene opreme za Zavod.

– Svake godine uradimo po nešto. Pored matičnog Doma zdravlja „Stari grad“, namera opštine je da pomogne i zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad Beograd a u kojima se leči veliki broj Starograđana – kazala je predsednica Mirjana Božidarević.

Prim. dr Adamović se zahvalio Opštini Stari grad naglašavajući da je Zavod u svom voznom parku imao samo jedno vozilo – „zastavu 101“ koju je pre više godina poklonio Grad Beograd.

– Ovo nije prva donacija koju je ovoj gradskoj zdravstvenoj ustanovi uputila Opština Stari grad. Zahvaljujući njoj kompletno je promenjena fasadna, novom pvc stolarijom, a urađeni su i zanatski radovi na vodovodnim i kanalizacionim instalacijama unutar zgrade. Rekonstruisana je unutrašnja dvorišna fasada, koja je bila potpuno dotrajala od košave i kiše. Opština je renovirala našu šalter salu kao i prostor od 70 m2, koji je postao prijemna ambulanta. Obezbeđena su sredstva za nabavku računarske opreme i kompletno je opremljena ambulanta za foto terapiju, za koju je kupljen najsavremeniji digitalni dermatoskop, jedini takve vrste u Srbiji. Time smo u okviru primarne zdravstvene zaštite napravili iskorak u otkrivanju malignih melanoma. Dug je spisak pomoći lokalne samouprave Zavoda od 2002. godine. Najznačajnije je da smo kao gradska ustanova zahvaljujući pomoći Opštine Stari grad bitno popravili kvalitet pružanja usluge Beograđanima – istakao je prim. dr Aleksandar Adamović.