OBNOVA PROSTORIJA I NOVI KOMPJUTERI ZA OUP „STARI GRAD“

Opština Stari grad renovirala je prostorije Policijske stanice „Stari grad“ u ulici Majke Jevrosime. Okrečeni su zidovi, zamenjeni prozori, renovirani toaleti i sanirani podovi u hodnicima, a u toku je i nabavka novih kompjutera. Tim povodom ovu policijsku stanicu su 9. jula posetili Mirjana Božidarević, predsednica opštine, dr Ana Danilović, zamenica predsednice opštine i Milo Kovačević, zamenik načelnika opštinske uprave. Njih su dočekali Željko Perošević, policijski savetnik OUP Stari grad i Vladan Radosavljević, komandir policijske stanice.

-Opština Stari grad već dugi niz godina odlično sarađuje sa policijskom stanicom i pokušavamo da rešimo naše zajedničke probleme. S obzirom da naša opština ima mogućnosti da pomaže ustanovama sa kojima sarađujemo, to je i sada slučaj. Tako smo uložili prilična sredstva da renoviramo prostorije i kupimo kompjutere kako bismo obezbedili dobre uslove rada za naše kolege policajce. Želeli bismo da možemo da uradimo i više, naročito u delu koji se tiče našeg posla – asistenciji policije komunalnoj inspekciji, ali tu, nažalost, postoje razna zakonska ograničenja koja nas u tome sputavaju. Ipak naše dve institucije čine sve da se ta naša saradnja ipak vidi – rekla je Mirjana Božidarević.

Prema njenim rečima, svakog meseca, opština sa po 5000 dinara nagrađuje tri najbolja policajca, na predlog komandira. Nagrađuju se i pripadnici vatrogasne stanice kao i „rečne policije“. To je jedan od načina kako bi se opština odužila svojim kolegama iz policijske stanice koji vredno rade, u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja.

– Želim ovom prilikom još jednom da se zahvalim predsednici Mirjani Božidarević i svim zaposlenim u opštini, što su prepoznali našu dobru saradnju i rezultate koje ova policijska stanica ostvaruje svakodnevno, pa su novčanim sredstvima opštine omogućili da izvršimo obimne građevinske radove u našoj stanici. Policijska stanica „Stari grad“ je u svakodnevnom kontaktu sa opštinom i zajedno rešavamo probleme naših građana. Naši ciljevi su smanjenje kriminala na opštini i rešavanje komunalnih problema. Radimo i na smanjenju broja prosjaka u centru grada koji stvaraju ružnu sliku. Takođe, ulažemo svakodnevne napore da našim sugrađanima obezbedimo miran san, intervenisanjem da se smanji buka koja dolazi iz velikog broja ugostiteljskih objekata. Da bi se to dovelo u red, očekujemo podršku i ostalih gradskih službi-rekao je Željko Perošević koji je istakao da je ponosan na sadanju ove policijske stanice i opštine Stari grad koja služi kao primer ostalim opštinama.