ОБНОВА ПРОСТОРИЈА И НОВИ КОМПЈУТЕРИ ЗА ОУП „СТАРИ ГРАД“

Општина Стари град реновирала је просторије Полицијске станице „Стари град“ у улици Мајке Јевросиме. Окречени су зидови, замењени прозори, реновирани тоалети и санирани подови у ходницима, а у току је и набавка нових компјутера. Тим поводом ову полицијску станицу су 9. јула посетили Мирјана Божидаревић, председница општине, др Ана Даниловић, заменица председнице општине и Мило Ковачевић, заменик начелника општинске управе. Њих су дочекали Жељко Перошевић, полицијски саветник ОУП Стари град и Владан Радосављевић, командир полицијске станице.

-Општина Стари град већ дуги низ година одлично сарађује са полицијском станицом и покушавамо да решимо наше заједничке проблеме. С обзиром да наша општина има могућности да помаже установама са којима сарађујемо, то је и сада случај. Тако смо уложили прилична средства да реновирамо просторије и купимо компјутере како бисмо обезбедили добре услове рада за наше колеге полицајце. Желели бисмо да можемо да урадимо и више, нарочито у делу који се тиче нашег посла – асистенцији полиције комуналној инспекцији, али ту, нажалост, постоје разна законска ограничења која нас у томе спутавају. Ипак наше две институције чине све да се та наша сарадња ипак види – рекла је Мирјана Божидаревић.

Према њеним речима, сваког месеца, општина са по 5000 динара награђује три најбоља полицајца, на предлог командира. Награђују се и припадници ватрогасне станице као и „речне полиције“. То је један од начина како би се општина одужила својим колегама из полицијске станице који вредно раде, у оквиру својих могућности и овлашћења.

– Желим овом приликом још једном да се захвалим председници Мирјани Божидаревић и свим запосленим у општини, што су препознали нашу добру сарадњу и резултате које ова полицијска станица остварује свакодневно, па су новчаним средствима општине омогућили да извршимо обимне грађевинске радове у нашој станици. Полицијска станица „Стари град“ је у свакодневном контакту са општином и заједно решавамо проблеме наших грађана. Наши циљеви су смањење криминала на општини и решавање комуналних проблема. Радимо и на смањењу броја просјака у центру града који стварају ружну слику. Такође, улажемо свакодневне напоре да нашим суграђанима обезбедимо миран сан, интервенисањем да се смањи бука која долази из великог броја угоститељских објеката. Да би се то довело у ред, очекујемо подршку и осталих градских служби-рекао је Жељко Перошевић који је истакао да је поносан на садању ове полицијске станице и општине Стари град која служи као пример осталим општинама.