NAGRAĐENO 10 NAJBOLJIH STAROGRADSKIH SPORTISTA – UČENIKA OSNOVNIH ŠKOLA

Opština Stari grad, u saradnji sa «Delta Fondacijom» i «Delta Sportom», dodelila je danas desetorici najboljih starogradskih sportista, učenika osnovnih škola, donaciju u iznosu od po 15.000 dinara. Nakon uspešne saradnje tokom kampanje za “We Run Belgrade” trku, koja je održana u septembru, «Delta Sport» je želeo da dodatno motiviše mlade sportiste sa Starog grada i da im obezbedi potrebnu opremu za nastavak uspešnih sportskih karijera. Ukupna vrednost donacije iznosi 150 hiljada dinara.

Član Veća opštine Stari grad Kosta Andrić je, u ime predsednika opštine, izrazio zahvalnost predstavnicima „Delta sporta“ i Aleksandri Kresojević iz „Delta fondacije“, prisutnim đacima i roditeljima čestitao na postignutim uspesima i pozvao ih da svojim primerom utiču na drugare da i oni počnu da se bave sportom.

– Kao društveno odgovorna kompanija ulažemo u razvoj i afirmaciju mladih sportista znajući koliko je važno prepoznati talenat na vreme i obezbediti uslove za dalje usavršavanje i unapređenje – izjavila je zamenica direktora «Delta Fondacije» Aleksandra Kresović.

Ona je dodala i da je «Delta Sport», distributer vodećeg brenda sportske opreme „Nike“, obezbedio opremu koju nose vrhunski sportisti i koja će im sigurno pomoći u postizanju još boljih rezultata.

Gospođa Kresojević je svakom od 10 nagrađenih učenika uručila vaučere u iznosu od po 15.000 dinara. Nagrađeni su : Stefan Suvajčević – prvak Balkana u karateu iz OŠ „Skadarlija“, Jovana Obradović – prvak Balkana u džudou iz OŠ „Kralj Petar Prvi“, Nađa Stefanović – takođe prvak Balkana u karateu iz OŠ „Vuk Karadžić“, Stefan Trifun (karate) iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“, Aleksandar Jovičić (tekvondo) iz OŠ „Mihailo Petrović Alas“, Milica Pejović (odbojka) iz OŠ „Drinka Pavlović“, Aleksa Bajović (fudbal) iz OŠ „Drinka Pavlović“, Andrija Pajković (atletika i fudbal) iz OŠ „ Dragan Kovačević“, Lena Puletić (jedrenje) iz OŠ „Braća Baruh“ i Milica Đinović (gimnastika) iz OŠ „Stari Grad“.

– Prvak sam Balkana za 2000. godište, što predstavlja najveći mogući rang takmičenja za moju kategoriju. Nastupao sam na više internacionalnih takmičenja u okviru Beograda i Srbije, kao što su Kup u Budimpešti gde sam osvojio treće mesto, Kup Osijeka gde sam takođe bio treći, Kup Beograda i Srbije, gde sam osvojio prvo mesto – kaže Stefan Suvajčević (13), inače odličan đak sa prosekom 5.0 koji još nije odlučio šta će da kupi od nagrade.

Događaju su prisustvovali i roditelji nagrađenih učenika, predstavnici škola, PR „Delta Sporta“ Jelena Stojanović, Milan Cerovac, iz opštine Stari grad, kao i predstavnici Kancelarije za mlade Stari grad.