НАГРАЂЕНО 10 НАЈБОЉИХ СТАРОГРАДСКИХ СПОРТИСТА – УЧЕНИКА ОСНОВНИХ ШКОЛА

Општина Стари град, у сарадњи са «Делта Фондацијом» и «Делта Спортом», доделила је данас десеторици најбољих староградских спортиста, ученика основних школа, донацију у износу од по 15.000 динара. Након успешне сарадње током кампање за “We Run Belgrade” трку, која је одржана у септембру, «Делта Спорт» је желео да додатно мотивише младе спортисте са Старог града и да им обезбеди потребну опрему за наставак успешних спортских каријера. Укупна вредност донације износи 150 хиљада динара.

Члан Већа општине Стари град Коста Андрић је, у име председника општине, изразио захвалност представницима „Делта спорта“ и Александри Кресојевић из „Делта фондације“, присутним ђацима и родитељима честитао на постигнутим успесима и позвао их да својим примером утичу на другаре да и они почну да се баве спортом.

– Као друштвено одговорна компанија улажемо у развој и афирмацију младих спортиста знајући колико је важно препознати таленат на време и обезбедити услове за даље усавршавање и унапређење – изјавила је заменица директора «Делта Фондације» Александра Кресовић.

Она је додала и да је «Делта Спорт», дистрибутер водећег бренда спортске опреме „Nike“, обезбедио опрему коју носе врхунски спортисти и која ће им сигурно помоћи у постизању још бољих резултата.

Госпођа Кресојевић је сваком од 10 награђених ученика уручила ваучере у износу од по 15.000 динара. Награђени су : Стефан Сувајчевић – првак Балкана у каратеу из ОШ „Скадарлија“, Јована Обрадовић – првак Балкана у џудоу из ОШ „Краљ Петар Први“, Нађа Стефановић – такође првак Балкана у каратеу из ОШ „Вук Караџић“, Стефан Трифун (карате) из ОШ „Михаило Петровић Алас“, Александар Јовичић (теквондо) из ОШ „Михаило Петровић Алас“, Милица Пејовић (одбојка) из ОШ „Дринка Павловић“, Алекса Бајовић (фудбал) из ОШ „Дринка Павловић“, Андрија Пајковић (атлетика и фудбал) из ОШ „ Драган Ковачевић“, Лена Пулетић (једрење) из ОШ „Браћа Барух“ и Милица Ђиновић (гимнастика) из ОШ „Стари Град“.

– Првак сам Балкана за 2000. годиште, што представља највећи могући ранг такмичења за моју категорију. Наступао сам на више интернационалних такмичења у оквиру Београда и Србије, као што су Куп у Будимпешти где сам освојио треће место, Куп Осијека где сам такође био трећи, Куп Београда и Србије, где сам освојио прво место – каже Стефан Сувајчевић (13), иначе одличан ђак са просеком 5.0 који још није одлучио шта ће да купи од награде.

Догађају су присуствовали и родитељи награђених ученика, представници школа, ПР „Делта Спорта“ Јелена Стојановић, Милан Церовац, из општине Стари град, као и представници Канцеларије за младе Стари град.