IZABRANE NAJLEPŠE BAŠTE I BALKONI

Svečano proglašenje pobednika u tradicionalnoj akciji „Moje dvorište mala pluća grada“, na teritoriji opštine Stari grad, održano je u danas u Kući Đure Jakšića u Skadarliji. Organizator je Savet za ekologiju SO Stari grad i ekološka radionica “Olga Poznatov“.

Stručna komisija obilazila je od 1. do 10. juna juna ove godine dvorišta, bašte, balkone, bašte restorana i poslovne prostore građana koji su se prijavili za ovu akciju. Nagrade najboljima uručile su Mirjana Božidarević, predsednica opštine Stari grad i zamenica predsednice Ana Danilović, a program je vodila Mirjana Damjanović iz Saveta za ekologiju

– Hvala vam što ste učestvovali i želimo da broj učesnika svake godine bude sve veći. Mi vrlo vodimo računa o izgledu naše opštine, kako bi život za sve njene stanovnike bio što prijatniji – rekla je Mirjana Božidarević.

U kategoriji za najlepši poslovni prostor, najbolji su bili Srpska banka iz Skadarske 22, vrtić „Dunavsko obdanište“ predškolske ustanove „Dečji dani“ i baštica ispred kafea „Kliše“, Hilandarska 22, dok je diploma za tradiciju pripala restoranu „Šešir moj “, Skadarska 22.

Kada je reč o kategoriji „Najlepše terase i balkoni“, pobedio je balkon u Palmotićevoj 14 (koji je uredila Dragana Slavković)

Prvu nagradu u kategoriji za najlepši ulaz, dobio je ulaz iz ulice Braće Baruh 9 (uredio Rade Ratković)

Najlepšu krovnu terasu ima Anđelka Jovanović (Palmotićeva 25), dok su u kategoriji za najlepše dvorište: najbolji bili Verica Lević, Gospodar Jevremova 27 (prvo mesto), Miloš Đukić, Strahinjića Bana 72a (drugo mesto) i Olivera Maksimović iz Šafarikove 5 (treće mesto).

Najcvetnije prozore ima Dragica Jovanović (Budimska 12).

Na kraju ove svečanosti, prigodan muzički program izveli su mališani iz Dunavskog obdaništa.