NAGRAĐENI ĐACI GENERACIJE I VUKOVCI

U Svečanoj sali opštine Stari grad, Mirjana Božidarević, predsednica opštine i Ana Danilović zamenica predsednice opštine Stari grad, danas su dodelile poklone đacima generacije i vukovcima osnovnih škola (148) i đacima generacije srednjih škola (14).

Mirjana Božidarević je čestitala učenicima njihov veliki uspeh i poželela im da upišy željene srednje škole i fakultete. Uputila je čestitke i njihovim nastavnicima i porodicama.

– Želim vam da budete srećni, veseli, zdravi i uspešni. Da se ostvare vaše želje a opština će biti tu da vam pomogne da idete na takmičenja.

Ana Danilović je upoznala nagrađene učenike sa programom „Kreativni raspust“, „Kancelarije za mlade“, naše opštine.

– U saradnji sa ustanovom kulture „Parobrod“, „Kancelarija za mlade“ organizovaće tokom leta radionice: slikarstva, vajarstva i fotografije. Radionice će se odvijati tri puta nedeljno za mlade uzrasta od 15 do 30 godina. U „Parobrodu“, na uglu Kapetan Mišine i Jevremove, biće organizovana i besplatna škola salse koja će trajati od 15. jula do 20. avgusta.

Đaci generacije u 13 starogradskih srednjih škola su: u „Pravno poslovnoj školi“, Dijana Đurović, U „Prvoj beogradskoj gimnaziji“ Aleksandra Mandić, „Prvoj ekonomskoj“, Katarina Vučković, ETŠ „Nikola Tesla“, Jovan Marković i Nebojša Muljava, Muzička škola „Dr Vojislav Vučković“, Divna Tontić, ETŠ „Stari grad“, Unger Filip, Tehnička škola „Drvo art“, Danko Kujavić, Baletska škola „Lujo Davičo“, Marija Vujadinović, Muzička škola „Mokranjac“, Maja Backović, „Trgovačka škola“, Marija Jovanović, „Vazduhoplovna akademija“ Svetlana Krković, „Matematička gimnazija“ Luka Miličević i „Računarska gimnazija“ Uglješa Stojanović.

Srednjoškolci su dobili: digitalni fotoaparat, rečnik engleskog i iPod uređaj.

U Osnovnim školama ove godine je bilo 148 vukovaca i đaka generacije. U OŠ „Skadarlija“, đak generacije je Vojislav Gligorovski, u „Kralj Petar Prvi“, Tijana Stanić, u „Mihailo Petrovića Alas“, Dušan Popadić, „Drinka Pavlović“, Bajler Nikola, „Braća Baruh“, Boris Ralić, „Stari grad“ Sonja Ljubisavljević, „Vuk Karadžić“, Jana Savkić, Matematička gimnazija, Aleksandar Lević.

Osnovci su dobili, digitalni fotoaparat i CD sa tekstom „Mala šetnja centrom Beograda“.