ИЗАБРАНЕ НАЈЛЕПШЕ БАШТЕ И БАЛКОНИ

Свечано проглашење победника у традиционалној акцији „Моје двориште мала плућа града“, на територији општине Стари град, одржано је у данас у Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији. Организатор је Савет за екологију СО Стари град и еколошка радионица “Олга Познатов“.

Стручна комисија обилазила је од 1. до 10. јуна јуна ове године дворишта, баште, балконе, баште ресторана и пословне просторе грађана који су се пријавили за ову акцију. Награде најбољима уручиле су Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град и заменица председнице Ана Даниловић, а програм је водила Мирјана Дамјановић из Савета за екологију

– Хвала вам што сте учествовали и желимо да број учесника сваке године буде све већи. Ми врло водимо рачуна о изгледу наше општине, како би живот за све њене становнике био што пријатнији – рекла је Мирјана Божидаревић.

У категорији за најлепши пословни простор, најбољи су били Српска банка из Скадарске 22, вртић „Дунавско обданиште“ предшколске установе „Дечји дани“ и баштица испред кафеа „Клише“, Хиландарска 22, док је диплома за традицију припала ресторану „Шешир мој “, Скадарска 22.

Када је реч о категорији „Најлепше терасе и балкони“, победио је балкон у Палмотићевој 14 (који је уредила Драгана Славковић)

Прву награду у категорији за најлепши улаз, добио је улаз из улице Браће Барух 9 (уредио Раде Ратковић)

Најлепшу кровну терасу има Анђелка Јовановић (Палмотићева 25), док су у категорији за најлепше двориште: најбољи били Верица Левић, Господар Јевремова 27 (прво место), Милош Ђукић, Страхињића Бана 72а (друго место) и Оливера Максимовић из Шафарикове 5 (треће место).

Најцветније прозоре има Драгица Јовановић (Будимска 12).

На крају ове свечаности, пригодан музички програм извели су малишани из Дунавског обданишта.