GODINA DECE NA STAROM GRADU

Ulicom otvorenog srca, koja je 1. januara nove godine održana pod sloganom „Radost deci”, prošetalo je više od 100 hiljada ljudi.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, posetioci su se kupovinom crvenih nosića – simbola želje da se pomogne onima kojima pažnja najpotrebnija, priključili humanitarnoj akciji za pomoć deci sa ulice, štićenicima Zavoda za vaspitanje dece i omladine – prihvalitlište i prihvatna stanica Beograd.

Na punktu ispred opštinske zgrade predsednik GO Stari grad Marko Bastać sa saradnicima, uz neposredni razgovor i ćaskanje sa sugrađanima o brojnim starogradskim temama, tradicionalno su služili i topao čaj.

Istovremeno, u holu opštinske zgrade se odvijala izložba „Ja sam svetlost Starog grada” sa likovnim radovima starogradskih mališana iz PU „Dečji dani”, kojom je počela „Godina dece na Starom gradu!“.

Naša opština je 2017-tu proglasila godinom dece sa ciljem da se stvore najbolji uslovi za njihovo srećno odrastanje! Tokom godine na Starom gradu odvijaće se brojni programi, od edukativnih i sportskih radionica, preko zabavnih i kulturnih manifestacija, do aktivnosti koje će razvijati talente najmlađih Starograđana.

„Ulica otvorenog srca“ je jedna od manifestacija koju je opština Stari grad odmah podržala i pomogla i koja je odavno prevazišla okvire Starog grada i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti i pravi duh Beograda.