ГОДИНА ДЕЦЕ НА СТАРОМ ГРАДУ

Улицом отвореног срца, која је 1. јануара нове године одржана под слоганом „Радост деци”, прошетало је више од 100 хиљада људи.

Уз песму, музику, уличне забављаче, жонглере, акробате, мађионичаре, позоришне уметнике и бројне атракције, посетиоци су се куповином црвених носића – симбола жеље да се помогне онима којима пажња најпотребнија, прикључили хуманитарној акцији за помоћ деци са улице, штићеницима Завода за васпитање деце и омладине – прихвалитлиште и прихватна станица Београд.

На пункту испред општинске зграде председник ГО Стари град Марко Бастаћ са сарадницима, уз непосредни разговор и ћаскање са суграђанима о бројним староградским темама, традиционално су служили и топао чај.

Истовремено, у холу општинске зграде се одвијала изложба „Ја сам светлост Старог града” са ликовним радовима староградских малишана из ПУ „Дечји дани”, којом је почела „Година деце на Старом граду!“.

Наша општина је 2017-ту прогласила годином деце са циљем да се створе најбољи услови за њихово срећно одрастање! Током године на Старом граду одвијаће се бројни програми, од едукативних и спортских радионица, преко забавних и културних манифестација, до активности које ће развијати таленте најмлађих Старограђана.

„Улица отвореног срца“ је једна од манифестација коју је општина Стари град одмах подржала и помогла и која је одавно превазишла оквире Старог града и постала препознатљив бренд који промовише најхуманије вредности и прави дух Београда.