DONACIJA ZA PORODILIŠTE U VIŠEGRADSKOJ

Dr Ana Danilović, zamenica predsednice GO Stari grad posetila je danas Porodilište u Višegradskoj GAK Kliničko bolničkog centra, kome je GO Stari grad obezbedila donaciju, u vidu neohodne količine pelena za novorođenčad za nesmetani rad u naredna tri meseca. Zamenica predsednice posetila je, u društvu domaćina, direktora GAK-a dr Aleksandar Ljubića i dr Jovane Tavčar, odeljenje za poluintezivnu i intezivnu negu.

– Danas smo u Porodilištu u Višegradskoj u kojem se rađaju ne samo Starograđani nego većina Beograđana kao i bebe iz drugih gradova Srbije, jer smo se odazvali na molbu mladih lekara na čelu sa dr Jovanom Tavčar i obezbedili neophodnu količinu pelena za porodilište. Nadamo se da ćemo ovim činom motivisati druge da pomognu.

Dr Ljubić se u ime majki i beba GAK-a zahvalio Starom gradu na donaciji, i naglasio da je ovo najveće porodilište u Srbiji u kome se godišnje rodi oko 8000 beba i brine o oko 100.000 pacijenata. Skoro 2/3 pacijenata su iz Beograda.

Opština Stari grad je nedavno trinaesti put za redom nagradila svoje novorođene sugrađane sa poklon čestitkom u visini od 10.000 dinara. Ukupno 487 beba koje su rođene tokom 2010. godine.
– Da naša akcija ne bi imala samo lokalni karakter i kako bi pomoć stigla tamo gde je neophodna, odlučili smo da tokom ove godine doniramo i ustanove u kojima se naši najmlađi sugrađani rađaju iliim se ukazuje neophodna lekarska pomoć. Osim za Višegradsku, za dečije odeljenje Instituta za onkologiju Srbije, gde se mališani leče od najtežih oboljenja,obezbedili smo neophodne setoveposteljine, po dve za svaki bolnički krevet, – naglasila je Ana Danilović.