ДОНАЦИЈА ЗА ПОРОДИЛИШТЕ У ВИШЕГРАДСКОЈ

Др Ана Даниловић, заменица председнице ГО Стари град посетила је данас Породилиште у Вишеградској ГАК Клиничко болничког центра, коме је ГО Стари град обезбедила донацију, у виду неоходне количине пелена за новорођенчад за несметани рад у наредна три месеца. Заменица председнице посетила је, у друштву домаћина, директора ГАК-а др Александар Љубића и др Јоване Тавчар, одељење за полуинтезивну и интезивну негу.

– Данас смо у Породилишту у Вишеградској у којем се рађају не само Стaрограђани него већина Београђана као и бебе из других градова Србије, јер смо се одазвали на молбу младих лекара на челу са др Јованом Тавчар и обезбедили неопходну количину пелена за породилиште. Надамо се да ћемо овим чином мотивисати друге да помогну.

Др Љубић се у име мајки и беба ГАК-а захвалио Старом граду на донацији, и нагласио да је ово највеће породилиште у Србији у коме се годишње роди око 8000 беба и брине о око 100.000 пацијената. Скоро 2/3 пацијената су из Београда.

Општина Стари град је недавно тринаести пут за редом наградила своје новорођене суграђане са поклон честитком у висини од 10.000 динара. Укупно 487 беба које су рођене током 2010. године.
– Да наша акција не би имала само локални карактер и како би помоћ стигла тамо где је неопходна, одлучили смо да током ове године донирамо и установе у којима се наши најмлађи суграђани рађају илиим се указује неопходна лекарска помоћ. Осим за Вишеградску, за дечије одељење Института за онкологију Србије, где се малишани лече од најтежих обољења,обезбедили смо неопходне сетовепостељине, по две за сваки болнички кревет, – нагласила је Ана Даниловић.