RADOVI NA OTVORENIM BAZENIMA U SRPC „MILAN GALE MUŠKATIROVIĆ“

Predsednica Gradske opštine Stari grad Mirjana Božidarević obišla je 10. marta radove na bazenima SRPC „Milan Gale Muškatirović“, gde se u najskorije vreme očekuje završetak radova na zatvorenim bazenima, dok su radovi na otvorenim bazenima u toku.

Predsednica je naglasila da je kompletna sanacija i rekonstrukcija otvorenih bazena najveća investicija za ovu godinu.

– Opština je za ovaj projekat izdvojila 300 miliona dinara, a završetak radova očekuje se početkom letnje sezone. Radovima su obuhvaćeni veliki, dečiji i rekreativni bazen. Projektom je predviđeno da veliki bazen bude olimpijskih razmera, standardizovan za međunarodna FINA i LEN takmičenja. Sa obe strane bazena izgradiće se i betonske tribine, a na bazenu za decu imaćemo i elemente akva parka. Svi bazeni će biti dostupni i osobama sa posebnim potrebama – rekla je Mirjana Božidarević.

Predsednica je podsetila da je opština do sada u rekonstrukciju zatvorenih bazena, bazenske tehnike i pratećih sadržaja uložila preko 600 miliona dinara.

– U toku je ispitivanje tehničke ispravnosti uniutašnjeg bazena i očekujemo da sve bude gotovo najdalje za mesec dana. Objekat će koristiti profesionalni sportisti, rekreativci i naši najmlađi sugrađani. Nakon završetka svih radova na bazenima, sledeće godine nas očekuje i treća faza u renoviranju Sportskog centra koja će obuhvatiti i ostatak zgrade gde se nalaze sale za druge sportove i uprava Centra, – istakla je predsednica opštine.