112 GODINE MUZIČKE ŠKOLE „MOKRANJAC“

U prepunoj sali zdanja zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, sinoć je održan svečani koncert učenika muzičke škole „Mokranjac“, povodom 112. godina od osnivanja. Mladi umetnici prezentovali su sve ono što je najbolje u ovoj školi. Koncert počeo horom koji je izveo VIII mokranjčevu rukovet, a završio Simfonijskim orkestrom koji je izveo drugi klavirski koncert Dimitrija Šostakoviča. Ovom značajnom događaju za najstariju muzičku škola u Srbiji, iz koje su potekla mnoga velika imena domaće i svetske scene, prisustvovala je i Mirjana Božidarević, predsednica GO Stari grad, pokrovitelja ove obrazovne ustanove.

-Najstarija muzička škola u Srbiji nalazi se i na najstarijoj opštini. Naravno da vodimo računa o svim školama pa i o muzičkim, tako da MŠ Mokranjac pomažemo u svakoj prilici i koliko god je to moguće, što nam pričinjava veliko zadovoljstvo. Pozdravljam sve đake i profesore i želim vam lepo veče – rekla je, na početku koncerta, Mirjana Božidarević.

-Okupili smo se da prikažemo potencijal koji poseduje muzička škola „Stanković“, da ukažemo javnosti na veliki broj vrlo talentovanih mladih učenika, koji gore od želje da večeras prikažu svoje mogućnosti – rekao je Miloš Trajković, direktor „Mokranjca“.

Milica Marković, direktorka sektora za PR Telekoma Srbija govorila je o podršci ove kompanije mladim muzičarima.