ODRŽANO ŠKOLSKO PRVENSTVO STAROGRADSKIH OSNOVACA U KOŠARCI: „ALAS“ NAJBOLJI U MUŠKOJ I ŽENSKOJ KONKURENCIJI

U sportskoj hali KK „Dinamik“, u organizaciji opštine i Sportskog saveza Stari grad, održano je opštinsko prvenstvo osnovaca u košarci.  Na takmičenju je učestvovalo 5 muških i 4 ženske ekipe starogradskih osnovnih škola, a najbolje su bile reprezentacije OŠ „Mihailo Petrović Alas“, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Opština i Sportski savez Stari grad su obnovili tradiciju školskih sportskih takmičenja. Danas smo, nakon prošlonedeljnog prvenstva srednjoškolaca u košarci, održali opštinsko takmičenje za ekipe osnovnih škola, koje su sastavljenje od učenika i učenica 7. i 8 razreda. Zahvaljujem KK „Dinamik“ jer nam je još jednom obezbedio najoptimalnije uslove za takmičenje“, poručio je Nedeljko Jovanović, član Veća opštine zadužen za sport i naglasio da će prvoplasirane ekipe predstavljati opštinu Stari grad na gradskom takmičenju osnovnih škola u košarci.

U borbi za treće mesto, u muškoj konkurenciji, košarkaši – osnovci „Kralja Petra Prvog“ pobedili su u dinamičnoj utakmici svoje vršnjake iz OŠ „Skadarlija“.

„Organizacija takmičenja je odlična. Učestvovale su kvalitetne ekipe sastavljene od dece koja već aktivno treniraju, i to se vidi. Moja škola učesvuje na svim opštinskim takmičenjima, što je jako korisno za naše učenike. Moram da pohvalim opštinu i savez za takmičenje u atletici, prvi put posle više od dve decenije, a znam da tako misle i sve moje kolege“, kaže Svetlana Radović, koja je već 35 godina profesor fizičkog u „Skadarliji“.

U finalnalu je „Alas“ bio bolji od „Drinke“, pobedivši rezultatom 24:13.

„Organizacija takmičenja je odlična. Ja dobro poznajem halu jer već dve godine tu treniram. Zadovoljan sam zalaganjem drugara i nadam se da ćemo dobro proći na gradskom takmičenju“, izneo je svoje utiske jedan od najboljih „Alasovaca“ Luka Jovanović.

Njegov profesor fizičkog Nemalja Knežević je zadovoljon uspehom ekipe.

„Organizatori su se potrudili da imamo odlične uslove. Ove godine smo imali četiri jake ekipe i to je dobro za ovaj nivo takmičenja“, poručio je Knežević. Profesor fizičkog Predrag Pešić iz „Alasa“, koji je prošle godine osvojio prvo mesto, uz čestitke boljoj ekipi na pobedi, deli stav kolege da je takmičenje kvalitetnije od prošlogodišnjeg.

„Organizacija je bila na vrhunskom novou. Imali smo četiri jake ekipe, a prošle godine samo dve. U mom timu su igrala dva talentovana košarkaša, a u „Alasu“ tri, što je rezultiralo njihovom pobedom. Želim im svaku sreću i da nas dostojno predstavljaju na gradskom takmičenju“, poručio je Pešić.

Sumirajući utiske o organizaciji takmičenja osnovaca u košarci nastavnica fizičkog iz OŠ „Kralj Petar Prvi“ Dijana Babić poručuje da „o starim vremenima ne treba pričati, jer su nova mnogo bolja za sportske aktivnosti“.

„Ja se u ime svih profesora fizičkog na tome zahvaljujem opštini Stari grad i njenom sportskom savezu“, kazala je Dijana Babić.

Konačni plasman školskog prvenstva starogradskih osnovaca, 7. i 8. razreda“ u košarci u muškoj konkurenciji je: 1. OŠ „Mihailo Petrović Alas“ 2. OŠ „Drinka Pavlović“ 3. OŠ „Skadarlija“ 4. OŠ „Kralj Petar Prvi“ 5. OŠ „Vuk Karadžić“. U ženskoj konkurenciji prva je OŠ „Mihailo Petrović Alas“, druga je OŠ „Kralj Petar Prvi“, a treće mesto su osvojile devojčice iz OŠ „Skadarlija“.

Podsećamo da je opština Stari grad u popularizaciji sporta i bavljenja fizičom kulturom, uz obnovu tradicije školskih sportskih takmičenja,  organizovala i niz besplatnih programa za najmlađe Starograđane. Za đake prvake besplatnu školu plivanja, a za najmlađe osnovce do četvrtog razreda besplatnu „Školu sporta“ u SRPC „25. maj“.