ОДРЖАНО ШКОЛСКО ПРВЕНСТВО СТАРОГРАДСКИХ ОСНОВАЦА У КОШАРЦИ: „АЛАС“ НАЈБОЉИ У МУШКОЈ И ЖЕНСКОЈ КОНКУРЕНЦИЈИ

У спортској хали КК „Динамик“, у организацији општине и Спортског савеза Стари град, одржано је општинско првенство основаца у кошарци.  На такмичењу је учествовало 5 мушких и 4 женске екипе староградских основних школа, а најбоље су биле репрезентације ОШ „Михаило Петровић Алас“, у мушкој и женској конкуренцији.

„Општина и Спортски савез Стари град су обновили традицију школских спортских такмичења. Данас смо, након прошлонедељног првенства средњошколаца у кошарци, одржали општинско такмичење за екипе основних школа, које су састављење од ученика и ученица 7. и 8 разреда. Захваљујем КК „Динамик“ јер нам је још једном обезбедио најоптималније услове за такмичење“, поручио је Недељко Јовановић, члан Већа општине задужен за спорт и нагласио да ће првопласиране екипе представљати општину Стари град на градском такмичењу основних школа у кошарци.

У борби за треће место, у мушкој конкуренцији, кошаркаши – основци „Краља Петра Првог“ победили су у динамичној утакмици своје вршњаке из ОШ „Скадарлија“.

„Организација такмичења је одлична. Учествовале су квалитетне екипе састављене од деце која већ активно тренирају, и то се види. Моја школа учесвује на свим општинским такмичењима, што је јако корисно за наше ученике. Морам да похвалим општину и савез за такмичење у атлетици, први пут после више од две деценије, а знам да тако мисле и све моје колеге“, каже Светлана Радовић, која је већ 35 година професор физичког у „Скадарлији“.

У финалналу је „Алас“ био бољи од „Дринке“, победивши резултатом 24:13.

„Организација такмичења је одлична. Ја добро познајем халу јер већ две године ту тренирам. Задовољан сам залагањем другара и надам се да ћемо добро проћи на градском такмичењу“, изнео је своје утиске један од најбољих „Аласоваца“ Лука Јовановић.

Његов професор физичког Немаља Кнежевић је задовољон успехом екипе.

„Организатори су се потрудили да имамо одличне услове. Ове године смо имали четири јаке екипе и то је добро за овај ниво такмичења“, поручио је Кнежевић. Професор физичког Предраг Пешић из „Аласа“, који је прошле године освојио прво место, уз честитке бољој екипи на победи, дели став колеге да је такмичење квалитетније од прошлогодишњег.

„Организација је била на врхунском новоу. Имали смо четири јаке екипе, а прошле године само две. У мом тиму су играла два талентована кошаркаша, а у „Аласу“ три, што је резултирало њиховом победом. Желим им сваку срећу и да нас достојно представљају на градском такмичењу“, поручио је Пешић.

Сумирајући утиске о организацији такмичења основаца у кошарци наставница физичког из ОШ „Краљ Петар Први“ Дијана Бабић поручује да „о старим временима не треба причати, јер су нова много боља за спортске активности“.

„Ја се у име свих професора физичког на томе захваљујем општини Стари град и њеном спортском савезу“, казала је Дијана Бабић.

Коначни пласман школског првенства староградских основаца, 7. и 8. разреда“ у кошарци у мушкој конкуренцији је: 1. ОШ „Михаило Петровић Алас“ 2. ОШ „Дринка Павловић“ 3. ОШ „Скадарлија“ 4. ОШ „Краљ Петар Први“ 5. ОШ „Вук Караџић“. У женској конкуренцији прва је ОШ „Михаило Петровић Алас“, друга је ОШ „Краљ Петар Први“, а треће место су освојиле девојчице из ОШ „Скадарлија“.

Подсећамо да је општина Стари град у популаризацији спорта и бављења физичом културом, уз обнову традиције школских спортских такмичења,  организовала и низ бесплатних програма за најмлађе Старограђане. За ђаке прваке бесплатну школу пливања, а за најмлађе основце до четвртог разреда бесплатну „Школу спорта“ у СРПЦ „25. мај“.