ZVANIČNA POSETA TEL AVIVU

Početkom marta kao predstavnik opštinske uprave Vjera Radović, član Opštinskog veća Starog grada posetila je gradske organe uprave Tel Aviva .
Cilj posete bila je saradnja i razgovori sa predstavnicima organa uprave Tel Aviva. Poseta je obuhvatila niz radnih sastanaka kao i razgledanje kulturno- istorijskih mesta ovog grada.
Posle polaganja venca na mesto gde je ubijen premijer Izraela Icak Rabin usledio je sastanak na kome je prezentovan strateški razvoj grada.
“Nakon sastanka posetili smo Muzej arhitekture Tel Aviva, Nacionalno pozorište, Rotšild bulevar, Bauhaus – kvartove Belog grada kao i Memorijalnu zgradu osnivača nezavisnosti” izjavila je Vjera Radović po povratku iz Tel Aviva.
Tokom boravka, Vjera Radović obišla je Hostel za decu pod rizikom – Beit ROSIE koji je namenjen deci koji su zanemareni od strane roditelja i čije vaspitanje i školovanje u tom slučaju preuzima Grad. Boravak je nastavljen obilaskom Centra za edukaciju u nauci Hemda i gradskom centru za obrazovanje školskih psihologa.
Zvanična poseta Tel Avivu obuhvatila je i otvaranje izložbe fotografija, gospodina Branka Brandajsa, koju je inače pomogla naša opština. Izložbi je prisustvovalo nekoliko stotina kako nekadašnjih građana bivše Jugoslavije tako i građana Tel Aviva.