“ZAJEDNO ZA VAŠU ZGRADU” – OBNOVLJENA FASADA U JEVREJSKOJ 11

Jevrejsku ulicu krasi nova fasada zgrade na broju 11, koja je obnovljena u saradnji stanara i opštine Stari grad u okviru programa “Zajedno za vašu zgradu”.

Ovo je još jedan primer “dobre prakse” i potvrda da su Starograđani opštinski program, koji daje konkretne rezultate na poboljšanju kvaliteta svakodnevnog života, prihvatili kao svoj, posebno u vreme ekonomske krize i smanjenja porodičnih primanja, plata i penzija.

– Nakon 35 godina i raznoraznih peripetija sa gradskim stambenim rešili smo jedan od problema koji nas je mučio u zgradi sagrađenoj daleke 1921. Konkurisali smo prvi put, od opštine dobili 200 hiljada dinara, sakupili još sto, i više nismo najružnija zgrada u ulici – rekla je u izjavi za najnoviji Informator predsednica Saveta zgrade Svetlana Milošević.

Nova “demit fasada” koštala je 300 hiljada dinara, a kad se uračunaju i projekti, dozvole, takse, saglasnost Zavoda i slično, dodaje se još oko šezdesetak hiljada dinara.

– Mnogo su nam značila opštinska sredstva, posebno kad imate starije komšije sa malim penzijama. Bez tog novca ne bismo ništa uradili – ističe naša sagovornica, i sama penzionerka.

Po završetku radova stanari su dobili novu fasadu i toplije stanove! Pre fasade obnovili su kapiju, ugradili su interfon i tri nova PVC prozora u hodniku zgrade.

– Alal vera onome ko je osmislio i sproveo u delo program “Zajedno za vašu zgradu”! Željno iščekujemo novi konkurs. Sigurno ćemo učestvovati jer moramo da zamenimo dotrajali drveni elektro ormar, pa da popravimo krov, okrečimo ulaz – iznosi buduće planove predsednica Saveta zgrade u Jevrejskoj 11.