STARI GRAD OBELEŽIO EVROPSKI DAN DUNAVA ČIŠĆENJEM PRIOBALJA

Gradska opština Stari grad je u ponedeljak, 29. juna na Evropski dan Dunava organizovala tradicionalnu akciju čišćenja priobalja ove gradske reke. Veliki broj Starograđana, predstavnika Opštine i volontera pridružili su se otklanjanju smeća duž Dunavskog keja.

U toku čišćenja skupljano je smeće koje je ostalo nakon povlačenja vode sa priobalja. Otklanjano je kabasto smeće, granje, ambalaža i drugi otpad. Akcija će trajati sve dok se ne očisti priobalje reke od nanosa, koje se nalazi duž omiljenog šetališta Beograđana i koje narušava izgled obale Dunava.

Marko Bastać iz opštine Stari grad navodi kako je namera opštine bila da se ukaže na važnost očuvanja životne sredine, ali i da se starogradsko šetalište na Dunavu, koje je u letnjim mesecima najposećenije, uredi i ulepša.

– Činjenica da briga o životnoj sredini nije na listi prioriteta u našoj zemlji, ne sme da bude izgovor da mi na lokalnom planu, u našoj opštini, ne sprovodimo aktivnosti koje će sačuvati i ulepšati našu okolinu. Zahvaljujemo se Starograđanima, brojnim volonterima, ali i prolaznicima koji su nam se rado priključili, na naporima i dobroj volji da čuvamo Stari grad – rekao je Bastać.