“ЗАЈЕДНО ЗА ВАШУ ЗГРАДУ” – ОБНОВЉЕНА ФАСАДА У ЈЕВРЕЈСКОЈ 11

Јеврејску улицу краси нова фасада зграде на броју 11, кoja je обновљена у сарадњи станара и општине Стари град у оквиру програма “Заједно за вашу зграду”.

Ово је још један пример “добре праксе” и потврда да су Старограђани општински програм, који даје конкретне резултате на побољшању квалитета свакодневног живота, прихватили као свој, посебно у време економске кризе и смањења породичних примања, плата и пензија.

– Након 35 година и разноразних перипетија са градским стамбеним решили смо један од проблема који нас је мучио у згради саграђеној далеке 1921. Конкурисали смо први пут, од општине добили 200 хиљада динара, сакупили још сто, и више нисмо најружнија зграда у улици – рекла је у изјави за најновији Информатор председница Савета зграде Светланa Милошевић.

Нова “демит фасада” коштала је 300 хиљада динара, а кад се урачунају и пројекти, дозволе, таксе, сагласност Завода и слично, додаје се још око шездесетак хиљада динара.

– Много су нам значила општинска средства, посебно кад имате старије комшије са малим пензијама. Без тог новца не бисмо ништа урадили – истиче наша саговорница, и сама пензионерка.

По завршетку радова станари су добили нову фасаду и топлије станове! Пре фасаде обновили су капију, уградили су интерфон и три нова ПВЦ прозора у ходнику зграде.

– Алал вера ономе ко је осмислио и спровео у дело програм “Заједно за вашу зграду”! Жељно ишчекујемо нови конкурс. Сигурно ћемо учествовати јер морамо да заменимо дотрајали дрвени електро ормар, па да поправимо кров, окречимо улаз – износи будуће планове председница Савета зграде у Јеврејској 11.