ZA STARI GRAD BEZ DIVLJIH DEPONIJA

Gradska opština Stari grad nastavlja da sprovodi akciju zajedno sa građanima i JKP Gradska čistoća na uklanjanju smeća i otpada sa starogradskih ulica i javnih površina.

Ovog vikenda su u akciji čišćenja učestvovali volonteri Kanceralije za mlade Starog grada, Crvenog krsta Stari grad i Udruženja građana „Omladinska mreža Srbije“ koji su uz podršku komšija iz okolnih zgrada i radnika JKP „Gradska čistoća Beograd“, očistili „divlju deponiju“ sa javne površine na uglu ulica Mihizove i Herceg Stjepana.

Čišćenje jedne od dugogodišnjih „crnih ekoloških tačaka“ Starog grada sprovedena je uz poštovanje svih epidemioloških mera, uz zaštitne maske i dezinfekciona sredstva koje je volonterima obezbedila Gradska opština Stari grad.

„Akcije čišćenja sprovodićemo u kontinuitetu na teritoriji naše opštine kako bismo ličnim primerom pokazali da je potrebno brinuti o životnoj sredini, kako bismo živeli u čistom i zdravom okruženju. Ujedno, pozivam stanovnike Dorćola i drugih delova Starog grada da nam ukažu na slična smetlišta i deponije u komšiluku, kako bi u narednom periodu, zajedničkim snagama radili na uređenju naše opštine“, izjavio je koordinator kancelarije za mlade Stari grad Boris Radaković.

“Jedan od najznačajnijih aspekata rada Omladinske mreže Srbije jeste zaštita životne sredine. Drago mi je da je opština Stari grad prepoznala našu želju za kreiranjem zdravijeg ambijenta za sve građane i što smo zajednički uspeli ovo da realizujemo. Ovo je prva ekološka akcija, ali planiramo da i u narednom periodu, kroz naše delanje u celoj Srbiji, skrećemo pažnju javnosti na važnost društvene odgovornosti. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati podršku društveno odgovornih opština za naše aktivnosti”, rekao je Danilo Potparić, predsednik Omladinske mreže Srbije.

 

Više od 40 mladih volontera, komšija iz okolnih zgrada i radnika JKP Gradska čistoća uklonilo je oko 35 kubika različitog otpada na uglu Mihizova i Herceg Stjepana.